marian morar
m install
nello construct

”Câmpia Turzii este a noastră, a tuturor!”, nu și poza!

zamblau eugen

Administrația publică din Câmpia Turzii este pe punctul de a fi implicată într-un scandal privind folosirea unor materiale foto fără drepturi de autor sau mai bine spus, care sunt protejate prin drepturi de autor! Poza respectivă este utilizată pe siteul administrației locale, ca poză principală, fiind regăsită în toate paginile siteului.

 

Poza respectivă apare pe mai multe siteuri de pe mapamond, în special siteuri cu servicii medicale. Lucrurile puteau fi ok, dacă ”originalul” nu conținea anumite restricții.

Drepturile asupra fotografiei îi aparțin lui Aleksandar Nakic și se intitulează ”Two senior couples enjoy outdoor walk on sunny day”. Dacă vrei să cumperi fotografia, nu poți, fiind restricționat acest lucru pentru România. ”Restricted asset. Restricted assetSorry, we are not able to license media #180703700 due to country, company and/or publication restrictions.”, se menționează în dreptul acestei fotografii.

Reprezentanții administrației locale au refuzat să ofere un punct de vedere pe această temă.

”Vă rog să-mi furnizați o poziție față de o posibilă utilizare a unei fotografii, fără drepturi de autor, chiar pe siteul campiaturzii.ro.

În urma unei sesizări, s-a verificat că fotografia respectivă este protejată de drepturi de autor și nu poate fi achiziționată din România.

Vă rog să-mi precizați poziția dvs față de această situație. De asemenea, orice alte precizări considerați a fi oportune pe această temă, mi le puteți trimite”, a fost solicitarea transmisă de TurdaNews, la care nu am primit niciun răspuns.

Detalii despre fotografie:

https://www.gettyimages.com/detail/photo/two-senior-couples-enjoy-outdoor-walk-on-sunny-day-royalty-free-image/180703700

Astfel de fotografii pot fi achiziționate, în mod normal, însă pe pagina originală de unde poate fi cumpărată există o restricție pentru zona României.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole:

AdSense grafic right 2