m install
nello construct

Campanie socială la Colegiul Naţional Mihai Viteazul

floris

La începutul săptămânii a debutat la liceul Naţional Mihai Viteazul din Turda, o campanie socială derulată sub deviza ” Fii pregătit! Noi suntem!” constând în conştientizarea populaţiei cu privire la riscul producerii inundaţiilor . Proiectul este implementat de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă şi Agenţia Federală pentru Asistenţă Tehnică la Dezastre din Germania, în colaborare cu Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului şi Federaţia Română de Rugby.

 

Campania a fost lansată oficial în data de 22.09.2008 la Colegiul Naţional ,,Mihai Viteazul” din Municipiul Turda şi a continuat a doua zi la Liceului teoretic ,, Al. Papiu Ilarian” din Dej. ” NAŞII” activităţii au fost reprezentanţii Ministerului Internelor şi Reformei Administrative, Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Tineretului, Ministerului Mediului şi Dezvoltării Durabile, Ministerului Transporturilor, Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Locuinţelor şi ai Oficiului de Plăţi şi Contractare PHARE.

 

În această campanie au fost antrenaţi toţi elevii claselor IX-XI îndrumaţi de diriginţi şi profesori. Aceştia au primit materiale promoţionale constând în genţi, pliante, broşuri, pixuri, tricouri de pe care nu a lipsit motto-ul campaniei ,,FII PREGĂTIT-NOI SUNTEM”. Ei au completat de asemenea un chestionar cu întrebări asupra modului de comportare în cazul inundaţiilor. Toate chestionarele au fost puse într-o urnă de unde au fost extrasi câştigătorii acestui gen de concurs. Evident cei care au răspuns corect la întrebări. Pe lângă diplome au primit şi căte o minge de rugby. A urmat apoi un concursul cu probe practice ,, Toţi împotriva inundaţiilor” în care echipe de elevi au trebuit să realizeze contra timp un dig format din saci plini cu nisip, de la umplere şi transport, după care să ,,salveze” o persoană sinistrată aflată dincolo de un curs de apă. Clasele cărora au aparţinut echipele au susţinut cu entuziasm participanţii. Membrii echipelor care au ocupat primele 3 locuri au primit premii constând în diplome,cupe, ceasuri, mingi de rugby.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 55 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Comentarii recente

Ultimele articole: