Camerele de supraveghere joacă un rol esențial în menținerea siguranței afacerii și proprietății comerciale de amenințări precum furtul și vandalismul. Sistemele de supraveghere video sunt considerate a fi cel mai eficient mod de a ține la distanță astfel de amenințări și de a te proteja chiar și atunci când nimeni nu este acolo.
Beneficiile unui sistem de supraveghere video
Este posibil să găsești camere de supraveghere în clădiri de birouri, fabrici, supermarketuri, magazine, alte proprietăți comerciale și chiar case private. Iar motivele pentru care merită să se investească în camere supraveghere este datorită beneficiilor pe carele aduc. Siguranța și securitatea sediului, împreună cu activele și angajații, este probabil cel mai mare avantaj pe care îl oferă aceste camere supraveghere.
Pe lângă descurajarea infracțiunilor, camerele de supraveghere ajută la strângerea de dovezi și ajută la prinderea făptuitorilor, dovedindu-se a fi un instrument foarte util pentru a-i ajuta pe reprezentanții legii să rezolve infracțiunile și să îi găsească pe cei vinovați mult mai repede.
Camerele supraveghere exterior nu doar monitorizează amenințările externe, ci ajută și la ținerea la distanță pe cele interne. Prezența unui sistem de supraveghere tinde să-i facă pe oameni să se comporte și să stea departe de orice fel de răutate, fraudă sau infracțiune. Acest lucru este deosebit de benefic pentru societățile care operează într-o zonă mare, unde supravegherea tuturor devine o provocare și unde zona nu poate fi monitorizată personal de angajați.
Sunt obligatorii camerele de supraveghere în societăți?
Ținând cont de prevederile legale, este important de menționat faptul că toate camerele de supraveghere trebuie să fie semnalate, indiferent că este vorba despre un spațiu public sau privat. Totuși, aceste sisteme de supraveghere video trebuie să fie instalate de firme licențiate de Poliția română. Astfel, legea 333/2003 este cea care prevede ca societățile comerciale să dețină un sistem de supraveghere video funcțional 24/24, pentru a asigura siguranța obiectivului, a bunurilor și a protejării persoanelor.
Ce trebuie să știi despre supravegherea video a angajaților?
Fiecare companie are dreptul de a utiliza sisteme de supraveghere video, cum ar fi camere supraveghere wireless sau alte modele de camere de supraveghere de la DABSTORE, ce pune la dispoziția celor interesați o ofertă foarte variată de sisteme de supraveghere video, pentru a-și asigura siguranța și securitatea, însă trebuie să le opereze în mod responsabil.
Totuși, chiar dacă angajatorii folosesc camere supraveghere la locul de muncă, adesea pentru a preveni furtul și, chiar dacă zonele supravegheate sunt publice, filmările pot implica drepturi la confidențialitate, iar angajatorii trebuie să fie atenți să nu întreacă limita.
Astfel, aceste camere de supraveghere trebuie să fie montate doar în acele spații unde nu este afectată în nici un fel intimitatea angajaților și angajatorul trebuie să îi informeze pe aceștia despre montarea sistemului de supraveghere video.
Astfel, utilizarea unor camere de supraveghere trebuie să respecte întocmai legislația privind protecția datelor cu caracter personal, iar societățile care nu respectă aceste dispoziții vor putea fi susceptibile de amenzi, deloc mici ca și valoare. De aceea, este important ca înainte de a monta sistemul de supraveghere video, fiecare angajator trebuie să cunoască perfect legea în vigoare privind supravegherea video.
Descoperă mai multe la TurdaNews
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.
Subscriu 1000%. Am supraveghere video dublat si de audio la birou. Am avut o situatie cu unul care s-a dat cocos la mine si simplu fapt ca i-am aratat camera video si microfonul l-a facut sa-si inghita limba. Dupa ce a plecat urgent, m-a sunt spasit din oras sa ma roage sa-l iert ca nu mai face. De o luna am montat camere video si la casa de la tara cu alerte de prezenta persoane si auto in perimetru.