nello construct

Călin Pop la un nou volum de poezii (Foto+Video)

Tânărul poet turdean, Călin Pop a lansat seara trecută la primăria din localitate, un nou volum de poezii intitulat „Albatrosul Voiajor”.

 

La eveniment au fost prezenți pe lângă autor, renumitul scriitor Cornel Constantin Ciomâzgă, scriitorul Mircea Ioan Casimcea, prof. Dorina Arion, Dana Deac din partea Societății Culturale Filarmonia, cantautorul Adrian Sărmășan, directorul Casei de Cultură- Ana Sevan, reprezentanți ai editurii Ecou Transilvan, oameni de cultură, prieteni și rude etc.

Cartea a apărut în această primăvară la editura „Ecou Transilvan” . Volumul reprezintă un nou început al activității literare a tânărului poet Călin Pop.

„Surprinzătoare în volumul „Albatrosul voiajor” nu este atât tematica diversificată a poeziilor, rezultat al unui efort constant și de necontestat, ci ușurința cu care artistul mânuiește paleta expresivității limbajului. Deși la nivelul simbolisticii și al prozodiei nu trece neobservată amprenta moderniștilor Bacovia și Blaga, poeți extrem de apreciați de către artistul nostru încă din perioada studiilor preuniversitare, influența acestora nu mai este la fel de pregnantă ca în primele volume ale poetului. Călin Pop încearcă și reușește cu acest volum să depășească epigonismul prin capacitatea din ce în ce mai convingătoare de a metaforiza. Nu cred că la ora actuală se mai pune problema dacă tânărul nostru poet și-a găsit menirea sau nu. Întrebarea este ce ar trebui să mai facă pentru a excela” spune Annamaria Groza.

Anul trecut Călin Pop a lansat tot in luna iunie, un alt volum de poezii intitulat “Veşnicia din cuvânt”.

Călin Pop s-a născut în Turda, la 3 decembrie 1995. A absolvit Școala Gimnazială ”I. Opriș” și cursurile Colegiului Tehnic Turda, acum fiind student la teologie. În 2013 a lansat prima plachetă de versuri intitulată ”La căpătâiul primei sărutări”, cu sprijinul lui Virgil Deceanu, pe care a prezentat-o în cadrul Cenaclului literar ”Pagini literare turdene”. În anul trecut (2015) a scos 2 volume, unul la Editura Eikon din Cluj-Napoca, intitulat „Scrijelit în suflet” iar celălalt, numit „Îngerul cu aripi mov” a fost scos la Editura Şcoala Ardeleană.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 49 de abonați.

salina turda

transilvania impact

ca aries turda

Ultimele articole: