Călin Pop: Dai cu tinerii de pământ, sistemule!

foto_092017_calin-pop

Nu ne oferi nicio șansă, ne spulberi năzuințele și ne faci niște slavi și niște slugi și nu , nu numai afară, ci și aici, în țara noastră, ne faci prizonieri, îți bați joc de aripile și de avântul atâtor suflete tinere pe care le manipulezi și le storci de ambiție.

 

Aș vrea să fiu vocea unei geneații care îți strigă: „taci!” Aș vrea să fiu mâna unei generații care te împinge și îți spune:” pleacă!”. Aș vrea să fiu curajul unei generații care are curajul să te înfrunte și să îți spună: „ajunge!” .

Ajunge, ne-am săturat de jocul tău perfid. Nici nu știu cui să-i înfig aceste cuvinte direct între ochi, sunt atâția ticăloși care și-au bătut joc de țara asta , de valorile ei , de tinerii români-sclavi ai străinătății. Nici cuvintele nu-mi ajung să vă spun cât de mult ne-am dori , noi, tinerii , să vă vedem puțin în situația noastră. Da , pe voi „barosanii” de la putere. Să vă vedem un pic cum suferiți și voi când vă vedeți părinții cum merg seara la culcare sfădindu-se din cauza banilor , cum suferiți și voi că nu vă puteți cumpăra o haină nouă, că nu aveți locuri de muncă în care să fiți apreciați la adevărata valoare , să vă zbateți de pe o zi pe alta, neputând dormi din cauza grijilor zilei de mâine . A , nu , voi vă lăfăiți pe banii noștri. Concedii exotice , mâncare scumpă, băuturi rafinate , ceasuri care costă cât un apartament , mașini de lux , avioane , vapoare , ce naiba vă mai doriți mă !? Ne-ați îngenuncheat, ne-ați tăiat aripile , ne doare , urlăm , ne zbatem . Ce vă mai doriți de la noi !?

Nesimțirea a ajuns chiar la cote maxime ? Nu mai aveți habar ce înseamnă omenitatea, dragostea de neam și țară, de tinerii, care ar trebui să reprezinte inima țării !? Voi ne aruncați la gunoi , ne aruncați ca pe o măsea stricată, ca pe un pantof rupt , dar durerea noastră o să vă doară într-o zi mult mai mult !

Îți promite sufletul din mine, care o să se contopească cu revolta unei generații cu aripile tăiate, dar care o să renască și o să te înlăture cu totul . Și răul nu se poate spulbera decât dacă e smuls de la rădăcină!

Inadmisibil . La ședința publică pentru ocuparea posturilor vacante din învățământ pensionarii au prioritate în fața studenților în curs de calificare . Care sunt argumentele în sprijinul acestei situații? Cine este cu adevărat vinovat pentru toată această situație? Cine este iresponsabilul care aruncă tinerii la gunoi ? O să se trezească unii și o să spună că aceasta e problemă veche și că nu avem ce să facem pentru că asta e legislația . Ei bine, atunci legislația e proastă, enervant de proastă. Dăm unora două pâini și altora niciuna !? Ce fel de atitudine este asta ? Numai în Turda s-au ocupat trei posturi de educatoare de către persoane aflate în pensie, în timp ce tinere studente muncesc cum pot și pe unde pot, pentru că unii studenți chiar nu doresc să le fie povară părinților și se întrețin singuri, ba mai mult , își plătesc și facultatea , pentru că nu toți au reușit să intre la buget. Cui îi pasă? Nimănui . Oferiți și pensie și salariu . De ce ? Nu vreau să ofensez pe nimeni , am cunoștințe aflate în pensie pe care le respect și le stimez pentru că le cunosc activitatea pe care au depus-o și eforturile cu care au îndrumat genarații la rând, dar când a sosit timpul să predea ștafeta , au făcut-o fără nicio ezitare .

În ultimă instanță, dacă sunteți în pensie , dar aveți o dorință atât de arzătoare de a munci , munciți stimabililor până când vă țin puterile, dar pe salariu, cum e firesc . Nu și pe salariu și pe pensie . În astfel de condiții nu știu câți ar mai fi atât de dornici să muncească la vremea pensiei . Nimeni nu mănâncă cu două guri, așa că nu înțeleg de unde goana aceasta după lei.

În fond, există o vorbă din bătrâni cum că „nu e prost cine cere, ci acela care le dă”.

Lacrimile unor persoane apropiate mie și pe care le cunosc , m-au făcut să scriu aceste rânduri . Lacrimi sincere , ale unor tineri care chiar voiau să muncească , să facă ceea ce își doresc , să câștige experiență, să li se dea o șansă, dar din păcate, lacrimile lor au fost acoperite de mormanul de indiferența pitită în rânjetul persoanelor care au fost prioritare și au primit postul . Nu cred că poate fi ceva mai enervant decât să vezi cum pierzi pe nedrept și ți se râde în nas .

Din păcate atâta timp cât toate sunt politizate la maxim, iar pilele o să aibă prioritate mai mult decât valoarea omului și cunoștințele sale , nu prea cum are cum să fie bine . Acesta e crudul adevăr.

Dacă ai ajuns în frunte, fă, dom’le ceva pentru țară! Nu dormi acolo în jilțuri scumpe pe banii mei . Dă legi pentru și în favoarea oamenilor. Legi gândite, de preferat , care să nu îi încurce pe oameni, ci să îi ajute .

Sunt dispus să mă alătur oricărei propuneri de a lua măsuri împotriva acestor chestiuni care se văd și deranjează . Sunt siguri că mai există tineri care doresc să ia atitudine . Nu se mai pote așa. Tinerii nu trebuie să fugă din țara lor , pentru că aceasta nu îi oferă nimic și nu au loc de atâtea mizerii și jocuri murdare .

Te alături mie?

TurdaNews este un portal informativ deschis oricărei persoane care vrea să-şi exprime opinia, în mod public, indiferent că e vorba de oameni politici, sportivi, oameni de afaceri, profesori, jurnalişti, reprezentanţi ai societăţii civile, cadre didactice etc. Ne puteţi transmite opinia dvs, pe diverse teme de interes, la adresa redactia@turdanews.net.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole:

firma de top