Câinii atacă din nou la Turda

nello construct

Câţiva turdeni au reclamat că în perioada sărbătorilor de iarnă au fost atacaţi de câinii vagabonzi care s-au adăpostit pe lângă blocurile din zona Micro 1. Sesizarea a venit din partea locatarilor de pe strada Rapsodiei nr.10 care pretind că sunt atacaţi de câini, atunci când încearcă să intre în scara blocului.

 

 

Serviciul de ecarisaj la Turda funcţionează în regim de “austeritate”. Nu se ridică la nivelul cerinţelor europene şi asta din lipsa fondurilor. Cei care se ocupă cu “adunatul” câinilor de pe străzile din municipiul nostru sunt angajaţii grădinii zoologice unde funcţionează temporar serviciul de ecarisaj. Administratorul Parcului Zoo, Mate Csaba, a precizat că personalul este mobilizaţi numai atunci când câinii devin agresivi şi atacă populaţia. “Câinii sunt adunaţi şi vor fi găzduiţi la noi la zoo. Avem câteva ţarcuri special pentru ei şi vor fi ţinuţi aici o perioadă lungă de timp…Nu putem să-i eutanasiem, dar nici să le dăm drumul. Ţarcurile sunt de 2/4 aşa cum scrie legea, cu un pod de lemn pe care să stea câinii, iar noi le asigurăm în fiecare zi hrana necesară”, mai explică Csaba. Deocamdată, la Turda nu există posibilitatea sterilizării acestora, decât în cabinetele veterinare private.

 

În martie 2007 o bătrână a fost mutilată de câinii vagabonzi

 

Până la deschiderea noului Centru de Ecarisaj din Turda, câinii vagabonzi pot să îşi facă veacul pe unde vor, pentru că va mai dura ceva timp până când se va realiza adăpostul, la norme europene, pentru depozitarea celor prinşi. Locaţia găsită iniţial de autorităţi, la ieşirea din Poiana spre Câmpia Turzii, nu a fost, se pare, o alegere prea bună, cu toate că poziţionarea Serviciului de Ecarisaj în acea zonă ar fi fost ideală.

 

Reamintim că anul trecut, o femeie în vârstă de 78 de ani din Turda, a fost mutilată. Maria Săbăduş a fost atacată de câini în timp ce se îndrepta spre locuinţă. Ea a fost găsită de vecini în stare de inconştienţă. Victima, a fost dusă la spital, unde medicii au constatat că-i lipsesc cel puţin 30 de centimetri de piele, inclusiv pavilionul urechilor şi scalpul. Bătrâna era în stare de şoc traumatic hipotermic, fiind muşcată de tot corpul.

OFERTĂ SPECIALĂ: Comandă de pe quickmobile.ro (telefoane mobile, tablete, accesorii și gadgeturi), iar la prețul special se mai adaugă o reducere de 3%, folosind Codul QUICK818. Codul se folosește în coșul de cumpărături înainte de finalizarea comenzii.
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 46 de abonați.

salina turda

transilvania impact

ca aries turda

Ultimele articole:

Ne urmăresc pe rețele sociale: