marian morar
m install
nello construct

Ca melcu: La aproape 4 ani după ce a murit un om, într-un accident de muncă la o societate turdeană, dosarul ajunge în instanță!

zamblau eugen

În 8 mai 2020, s-a produs un accident de muncă soldat cu decesul unei persoane, după ce un om a fost prins sub o grindă, în incinta societății ASA Cons din localitate (strada 22 Decembrie 1989). La aproape 4 ani de la acel nefericit incident, dosarul a ajuns în instanță, pentru a începe cercetările!

Citește și: Accident grav de muncă în zona industrială a Turzii! Un om a fost prins sub o grindă de beton! (UPDATE 2)

„O autospecială cu modul de descarcerare, un echipaj de prim ajutor SMURD și unul SAJ au intervenit, în jurul orei 11.00, ca urmare a unui accident de muncă produs în incinta unui operator economic de pe Str. 22 Decembrie 1989 din municipiul Turda.

Echipajele au găsit un bărbat de circa 50 de ani în stare de incoștiență, care prezenta traumatisme severe, pentru care s-au început imediat manevrele de resuscitare. Pe parcursul manevrelor s-a constata că leziunile suferite erau incompatibile cu viața, fiind necesară oprirea acestora.” au declarat reprezentanții ISU Cluj, la vremea respectivă.

Ulterior, s-a stabilit că bărbatul avea 52 de ani și era din Câmpia Turzii. Inculpat în acest dosar este șeful de echipă, care era și macaragiu, care nu a respectat prevederile capitolului 2 – „Descărcarea grinzilor şi depozitarea provizorie pe sol a acestora” din Instrucţiunile proprii de securitate a muncii ale angajatorului.

”În baza art. 342, art. 344 alin. (2)-(4) Cod Procedură Penală, art. 345 alin. (1) şi art. 346 alin. (2) Cod Procedură Penală, respinge cererile şi excepţiile invocate de inculpatul B. L., prin apărător ales, avocat Driha Daniela Teodora. În baza art. 346 alin. 2 Cod Procedură Penală, constată legalitatea sesizării instanţei, a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală, privind Rechizitoriul nr. 1080/P/2020 – din data de 05.10.2023 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Turda, prin care s-a dispus trimiterea în judecată a inculpatului B.L., pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă, prev. de art. 192 alin. 2 Cod Penal şi nerespectarea măsurilor de securitate şi sănătate în muncă, prev. de art. 350 alin. 1 Cod Penal, cu aplicarea art. 38 alin.1 Cod Penal. Dispune începerea judecăţii cauzei privind pe inculpatul B. L., pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă, prev. de art. 192 alin. 2 Cod Penal şi nerespectarea măsurilor de securitate şi sănătate în muncă, prev. de art. 350 alin. 1 Cod Penal, cu aplicarea art. 38 alin.1 Cod Penal, după rămânerea definitivă a prezentei încheieri urmând a se stabili primul termen de judecată.”, a decis ieri Judecătoria Turda.

Interesant este că în 23.09.2021, s-a dispus o ordonanță de clasare a dosarului, pe motiv că s-ar fi respectat normele de protecție a muncii, iar singurul vinovat era ”mortul”. În noiembrie 2021, soluția de clasare a fost infirmată în instanță și s-a admis redeschiderea cercetării penale pentru acuzația de ucidere din culpă. A urmat apoi un ”ping pong” juridic cu dosarul, probabil pentru a bloca ajungerea lui în instanță. În aprilie 2023, s-a dispus punerea în mişcare acţiunii penale pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă şi nerespectarea măsurilor privind securitatea şi sănătatea în muncă.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 75 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj
Comentarii recente

Ultimele articole:

AdSense grafic right 2