lt paveldan

BUILDING TOGETHER A BRIDGE OVER PANDEMIC. Liceul Teoretic ,,Pavel Dan” în parteneriat cu Liceul Teoretic „Constantin Negruzzi”, Republica Moldova se alătură Săptămânii Educației Globale (16-20 noiembrie 2020)

În perioada 16-20 noiembrie 2020,  Liceul Teoretic ”Pavel Dan” se alătură Săptămânii Educației Globale aflată la  ediția  a XXII-a, cu tema: ”Este lumea noastră! Să acționăm împreună!”. Săptămâna Educației Globale este o inițiativă de creștere a gradului de conștientizare a rolului nostru  de cetățeni într-o lume globalizată, iar actiunile dedicate  din această perioadă pun în evidență respectul pentru diversitate, abilități de comunicare interculturală, o mai bună înțelegere a cauzelor și efectelor problemelor majore cu care se confruntă lumea.

Liceul Teoretic ”Pavel Dan”  își propune să contribuie alături de parteneri din Republica Moldova ,,la o lume mai durabilă și mai echitabilă”, prin intermediul proiectului  internațional ”Building together a bridge over pandemic”. Scopul proiectului este de a regândi,  de a construi ”împreună” – elevi, profesori și părinți – o punte de solidaritate asupra pandemiei și de a explora noi modalități de educație bazate pe competențe digitale.

Grupul țintă al proiectului ”Building together a bridge over pandemic” este format din elevii claselor a IX-a A, B și C, Liceul Teoretic ”Pavel Dan” și elevii claselor a IX-a A și a X-a A, Liceul Teoretic „Constantin Negruzzi”, Republica Moldova.

Activitățile proiectului ”Building together a bridge over pandemic” care se vor desfășura pe parcursul Săptămânii Educației Globale (16-20 noiembrie 2020) sunt:  confecționarea de benzi desenate/ flyere/postere – ”Building a bridge over pandemic” (folosind aplicații digitale – Storyboard That, Manga Studio, AdobeSpark, Padlet etc.), confecționarea unei mascote ”Stop Covid!” și realizarea agendei ”Acționează local, gândește global!” – Niște gânduri prietenilor de peste Prut.

Aplicațiile digitale –  Storyboard That, Canva, Manga Studio, AdobeSpark, Padlet etc. – pe  care elevii le vor folosi  în realizarea  activităților proiectului, vor deveni  o componentă cheie a efortului  ”solidar” de a comunica, de a colabora și de a învăța în acest moment care va rămâne în istorie un document al vremurilor tumultuoase, pandemice.

Prof. Raluca PETRAN – Coordonator proiect

Daniela Cristina POPA, Director Liceul Teoretic Pavel Dan

Comentarii

ULTIMELE articole: