Bright Sky

Bright Sky RO – o aplicație care vine în sprijinul victimelor violenței domestice

Dezvoltată și adaptată pentru România în cadrul unui parteneriat al Fundației Vodafone România cu Poliția Română (prin Institutul de Cercetare și Prevenire a Criminalității), Asociația Necuvinte și Asociația Code for Romaniaaplicația Bright Sky RO se evidențiază ca un instrument digital gratuit, care vine în sprijinul victimelor violenței domestice, oferind asistență și informații utile persoanelor aflate într-o relație abuzivă sau celor care vor să ajute în astfel de cazuri.

Bright Sky RO a fost lansată în luna mai a acestui an și este acum disponibilă în AppStore și Google Play store în limbile română, engleză și maghiară.

Aplicația găzduiește mai multe funcții, cum ar fi căutarea celui mai apropiat serviciu de asistență, completarea chestionarului de evaluare a riscului, ghidul de siguranță online și căutarea de informații generale din meniul aplicației (cauzele și consecințele violenței domestice, ordinul de protecție). Totodată, aceasta dispune de o funcție – jurnal care are rolul de a ajuta potențialele victime în strângerea dovezilor necesare documentării abuzului. 

Bright Sky RO educă populația despre abuz și semnele lui. Prin îndrumare și un ghid cu mijloace concrete, aflăm care sunt pașii pe care trebuie să îi urmeze o victimă atunci când se decide să iasă  dintr-o relație abuzivă. Violența de gen este un fenomen distribuit uniform în toate păturile sociale, de aceea, cu ajutorul Poliției Române, dorim să informăm cât mai mulți oameni, fie victime, fie persoane interesate să ofere ajutor victimelor,” a declarat Angela GalețaDirectorul Fundației Vodafone România.

Comentarii

ULTIMELE articole: