Un scurt comentariu pe marginea unui rezultat extraordinar la handbal: Ştiinţa Bacău – Potaissa Turda 28-28

0
3.365 vizualizari
 

horatiu-galDupă ce am pierdut fără drept de apel în Cupa Top4 cu Ştiinţa Dedeman Bacău (28-36), meci care s-a desfăşurat în urmă cu 8 zile, am simţit că în jocul de azi de la Bacău vom avea o şansă! Poate mă veţi întreba: cum poţi trage o asemenea concluzie, în condiţiile în care băcăuanii au măturat cu noi pe jos, în repriza secundă şi au arătat ca o echipă în faţa căreia aveam o problemă serioasă?!

Ei bine, eu nu cred că Potaissa a jucat în acel meci cu gândul la rezultat. Cred mai degrabă că fraţii Gal (Horaţiu şi Ovidiu) au pregătit un joc care mai degrabă viza două aspecte:

1. Să analizeze şi să descifreze pe viu jocul celor de la Ştiinţa Dedeman Băcău.

2. Să „ascundă” cât de mult posibil propriul joc, astfel încât cei de la Bacău, cu un tehnician de prim rang al ţării, să fie atraşi într-o cursă.

Jocul de azi de la Bacău, în care Potaissa a făcut un meci extraordinar şi a pus în dificultate o echipă care până acum, în această ediţie de campionat, a terminat toate jocurile din propriul fief cu victorii, mi-a demonstrat că, foarte probabil, am avut dreptate.

Potaissa a jucat de la egal la egal cu Ştiinţa Dedeman Bacău, o echipă mult mai bine cotată. Rezultatul de 28-28, înscris pe tabelă la finalul jocului, este ca o victorie pentru handbaliştii turdeni!

Şi este un prilej pentru mine să spun, public, ceea ce am gândit de mult, analizând jocul echipei turdene: turdeanul Horaţiu Gal este unul dintre cei mai mari antrenori români ai momentului! Spun asta cu convingerea că o parte însemnată a „minunii” handbalistice de la Turda, realizate de un club pentru care am tot respectul (aici incluzând jucătorii, oficialii, juniorii, antrenorii şi toţi cei care au contribuit şi contribuie la bunul mers al lucrurilor!), i se datorează lui!

Anticipez că în curând, dacă nu cumva deja s-a întâmplat (!), va primi oferte consistente pentru preluarea conducerii tehnice a altor echipe…

Foto: Mircea ROŞCA / www.acsPotaissa.ro

Comenteaza