Un primar cu ”cojones”: reduce personalul din Primărie cu vreo 25% și reduce salariile cu 20%!

0
2.668 vizualizari
banner caribic 012019

Trebuie să recunoaștem: cam rar auzim de un primar cu ”cojones”, care să anunțe reduceri masive de personal și… reduceri ale salariilor funcționarilor publici, într-o perioadă în care salariile bugetarilor au luat un avânt tovărășesc serios, iar unii încă mai au pretenția de a le crește salariul!

Iată ce scrie Glasul Hunedoarei:

Primăria Devei va tăia salariile cu 20 la sută şi, mai mult, va concedia aproximativ 150 de  angajaţi. Anunţul a fost făcut ieri de Florin Oancea. Noul primar spune că a găsit în Primărie anomalii imposibil de acceptat. De exemplu, fondul de salarii de anul trecut a fost de trei ori mai mare decât banii alocaţi pentru investiţii

De menționat că Primăria Deva figura cu 843 de posturi ocupate, dintre care 178 erau persoane plătite de la bugetul de stat (persoane însoțitoare ale unor persoane cu handicap, medici de la cabinete școlare etc). Rezultă 665 de angajați, efectiv. Concedierea a circa 150 dintre ei înseamnă aproximativ 25%!!! Un procent mai mult decât semnificativ!

Nu e vorba că dă afară, pur și simplu. E vorba de evaluări și constatarea unei organigrame mult prea încărcate, în timp, în administrația publică locală.

Florin Oancea a fost ales recent primar (în noiembrie 2017), candidând din partea PNL.

Recomand articolul… pentru curajul unui primar de a tăia în carne vie!

Comenteaza