Un jurnalist turdean solicită înmatricularea cărucioarelor pentru copii!

0
5.786 vizualizari
 

Prostia umană nu are frontiere! Mi-a demonstrat-o încă o dată jurnalistul analist Horea Hudrea, care o fi ”fumat” ceva înainte de a executa ordinului primit pe linie de USR/T9, prin care trebuie să arunce cu lături în administrația locală… Că altfel nu se explică interpretările sale aberante cu privire la un proiect de hotărâre care a fost supus dezbaterii publice în aceste zile („Proiect de hotarare nr. 71/04.02.2019 privind interzicerea accesului şi deplasării vehiculelor cu tracţiune animală precum şi a vehiculelor trase sau împinse cu mâna care circulă ilegal în Municipiul Turda).

Evident, titlul nu are legătură cu subiectul. Doar cu prostia jurnalistului analist (vorba vine jurnalist, că de fapt este doar tonomatul USR/T9 Turda). Însă, trebuia să prezint într-o formă șocantă această prostie, ca să înțelegeți că dacă prostia ar durea, Horea Hudrea ar răcni de vi s-ar scula părul pe braț!

Dar să revenim la subiect…

Horea Hudrea a scris un articol în care titrează că ”Primarul vrea să interzică plimbatul bebelușilor în cărucioare și accesul căruțelor în oraș”. Chestia cu ”plimbatul bebelușilor în cărucioare” este o interpretare a sa, bazată pe… Codul Rutier! Că așa a interpretat el, că un cărucior pentru plimbatul bebelușilor intră în categoria vehiculelor reglementate de Codul Rutier, nu?! (las o pauză să terminați de râs, că sigur ați izbucnit în râs).

Ce jurnalist ești să scrii o așa tâmpenie?!

Și acum să vedem pe ce se bazează… Iată ce scrie:

Interzicerea căruțelor pe porțiuni de drumuri rutiere nu este nouă și a fost prevăzute de autoritățile centrale acum mai bine de un deceniu. Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului (OUG) nr. 195/2002, modificată prin OUG nr. 63/2006, permite instituirea de restricții dar în același timp obligă autorităţile publice  să amenajeze drumuri pentru căruţe.
”Sunt interzise accesul și deplasarea vehiculelor cu tracțiune animală, a animalelor de povară, de tracțiune sau de călărie, precum și a animalelor izolate sau în turmă pe drumurile naționale, în municipii și pe drumurile la începutul cărora există indicatoare de interzicere a accesului”, spun prevederile OUG 195.
Proiectul propus de Primărie prevede printre altele intedicții pentru căruțe pe străzile Câmpiei, Calea Victoriei, Ștefan Cel Mare, Dragalina, Rațiu, Alba Iulia, toate acestea drumuri naționale sau europene. Interdicția în acest caz este automat aplicată prin lege, fără să fie nevoie de un act administrativ local.
Muncipalitatea vrea însă să extindă interdicția și către o serie drumuri secundare, precum str. Constructorilor sau str. Castanilor. În acest caz autoritățile sunt pe cale să comită un abuz. Potrivit OUG 195, în cazul în care autoritățile locale impun restricții sunt obligate  să amenajeze drumuri laterale destinate circulației căruțelor. Municipalitatea nu a precizat însă care sunt drumurile adiacente, spre exemplu, cum poate ajunge o căruță din Băile Sărate în cartierul Primăverii de vreme ce nu poate traversa nici Piața Romană, Ștefan cel Mare, Calea Victoriei ori strada Câmpiei. În acest punct, municipalitatea e pe cale să încalce prevederile OUG 195.

Deci, jurnalistul lui Pește dă citat din Codul Rutier, în baza căruia este interzis accesul sau deplasarea vehiculelor cu tracțiune animală ”în municipii” (clar, concis, să înțeleagă tot prostul, mai puțin Horea Hudrea!), dar apoi zice că Primăria ar intenționa să instituie interdicții și ”pe alte” străzi (dar alea nu-s tot în interiorul municipiului?!), motiv pentru care, clar, e VINOVATĂ! Încalcă OUG 195, care prevede INTERZICEREA deplasării ÎN MUNICIPII! Dacă ați înțeles ceva din ”logica” pseudo-jurnalistului, vă rog să-mi explicați și mie, că recunosc că imensitatea prostiei sale îmi depășește barierele personale ale percepției și analizei pe care o poate face o râmă (măcar aia are scuză că nu are creier!).

Că a dat-o pe invers cu logica (poate că omul are o scuză cu atracția pentru ”invers”, dar la logică nu prea merge) este cât se poate de evident. Dar următoarea afirmație din articolul său clar depășește granițele universului cunoscut al prostiei umane…

Iată ce spune:

Plimbatul bebelușilor va fi interzis de către Primărie

Actul normativ mai precizează că se va interzice accesul și deplasarea vehiculelor trase sau împinse cu mâna. Proiectul propus de Primărie nu precizează dacă sunt și excepții sau ce anume se înțelege prin vehicole împinse cu mâna. Potrivit OUG 195, prin vehicul se înțelege ”sistemul mecanic care se deplasează pe drum, cu sau fără mijloace de autopropulsare, utilizat în mod curent pentru transportul de persoane și/sau bunuri”. Fără a menționa excepții, precum cărucioarele pentru copii, municipalitatea se pregătește să interzică la Turda plimbatul bebelușilor în cărucioare sau amendarea mămicilor ce trec cu căruciorul pe trecerile de pietoni.

Am pus și poza după paragraful din articolul său, pentru că e greu de crezut că unul ce se pretinde jurnalist poate scrie o astfel de inepție…

Horea Hudrea interpretează denumirea de ”vehicule trase cu mâna”, asimilând-o… cărucioarelor pentru copii! Și dă o definiție din… Codul Rutier! Pentru cei care n-au înțeles până acum: Horea Hudrea susține că plimbatul bebelușilor în cărucioare ar fi reglementat prin Codul Rutier!

Evident, a dat și definiția din Codul Rutier, ca să ne arate că are dreptate…

Însă, dacă ar fi avut un neuron ”nefumat”, unul rătăcit, obosit, cu un ultim tremur sinaptic, ar fi înțeles că în Codul Rutier nu sunt definiții pentru cărucioarele pentru copii! Codul Rutier reglementează doar circulația pe drumurile publice! Persoana care plimbă un cărucior pentru copii poate fi asimilată, eventual, unui pieton! Nicidecum unui vehicul! Așa în paranteză fie spus: omul ăsta deține permis de conducere și circulă pe drumurile publice!

Proiectul de hotărâre la care face referire, care este în dezbatere publică, nu are nicio treabă cu plimbatul copiilor cu căruciorul (că oricum Codul Rutier nu-ți permite să-ți plimbi copilul pe arterele de circulație auto, printre autovehicule)… Însă, e clar că articolul său face parte din categoria celor care încearcă să manipuleze, profitând de lipsa de informație sau de credulitatea/naivitatea unor oameni care habar nu au la ce inepții și manipulări abjecte sunt supuși atunci când citesc… Horea Hudrea.

Nu mai fiți naivi/creduli… Informați-vă, documentați-vă din surse care nu manipulează!

Sincer acum… ce părere aveți?!

Notă: Dacă vreți să citiți proiectul supus dezbaterii publice, ca să aveți habar despre ce se discută și să nu vă lăsați păcăliți/manipulați de cei care își câștigă banii prin astfel de metode, puteți citi AICI.

Nota 2: și dacă vreți să mai citiți despre stilul invențiilor și minciunilor marca Horea Hudrea, o puteți face aici:

Un nou derapaj în presa locală! Autor: același jurnalist, Horea Hudrea!

Nota 3: Constat cu mâhnire și profundă tristețe că au existat unii care au pus botul la o dezinformare crasă de acest gen… E trist că oamenii pot fi manipulați atât de ușor, că nu știu să se apere, că nu știu să verifice informația… Trist… Foarte trist…

Comenteaza