Tu ce-i doreşti României, de ziua ei?

2
4.269 vizualizari
banner caribic 012019

Dincolo de discursuri sforăitoare, de depuneri de coroane cu iz electoral, că „dă bine” sau de declaraţii de iubire, precum cele ale ticălosului pornit să profite de naivitatea feciorelnică a unei tinere idealiste, rămânem NOI. Se spune că iubirea adevărată este iertătoare… Însă, mă întreb: ce vină are România, pentru ceea ce ni se întâmplă?! Sau ce vină avem noi?! Sau… există vreo vină?! Sau aşa o fi fost conjunctura, destinul, ghinionul…

Azi e Ziua României… Putem spune că e şi a fiecăruia dintre noi… În fond, suntem români, nu?!

Şi ca românii, de fiecare dată am aşteptat să ne facă „cinste” de ziua ei. C-aşa ne-am învăţat… Dar niciodată nu ne-am gândit să-i facem un cadou. De ziua Ei!

V-aţi pus vreodată întrebarea: ce cadou i-aş duce României, de ziua Ei?! Sau v-aţi gândit vreodată că România este suma fiecăruia dintre noi? Iar ceea ce ni se întâmplă, bun sau rău, e rezultatul acestei sume?

Iubesc România în felul meu… În felul celui născut la câteva ore distanţă de ceea ce acum e Ziua Naţională… În felul celui care poartă numele unui voievod menţionat de Istoria României… În felul celui care nu s-ar stabili niciodată în afara graniţelor acestei ţări, din simplul motiv că „fie pâinea cât de rea, tot mai bună-i în ţara mea”… În felul celui care visează la o zi naţională pură, sărbătorită din suflet de fiecare român… În felul celui care crede că încă se mai poate… În felul celui care crede că a iubi România nu înseamnă s-o regulezi sălbatic, ori de câte ori ai ocazia, ci de a-i da un zâmbet (poate, pe furiş) şi a-i oferi o floare (poate chiar ca… anonim!)… În felul celui care încă mai crede…

Şi chiar aşa: ce cadou i-aţi face României?! 🙂

2 COMENTARII

  1. Asi muncii 5 zile fara sa fiu platit , banii sa intre la bugetul de stat. Sa facem toti acest lucru prin rotatie sa lucreze zilnic 2-3 mil oameni fara sa fie platiti. Am scoate tara din criza in 10-11 luni daca bineinteles conducerea ar proceda la fel.

  2. Daca as putea, as aduce inapoi Romaniei toti oamenii capabili plecati din tara, si as face un guvern cu cei mai buni specialisti, neafiliati politic!

Comenteaza