Smartphone, modul sublim prin care ești controlat TOTAL!

0
3.561 vizualizari
 

Dacă ai un smartphone și ești utilizator al unei rețele de telefonie mobilă, e bine să știi că TOATĂ viața și interacțiunile tale sunt stocate, iar dacă cineva vrea să te urmărească sau vrea să-ți urmărească anturajul, o face mai simplu decât îți poți închipui!

Ceea ce părea subiectul unui film SF, acum 10-15 ani, în prezent a devenit o realitate nu numai posibilă, ci chiar existentă!

Un tânăr din Germania a descoperit asta!

„Totul începe în vara lui 2006, atunci când Comisia Europeană a propus o directivă privind stocarea datelor care spune că toţi operatorii de telefonie din Europa, toţi furnizorii de servicii Internet din Europa trebuie să stocheze o serie de date despre utilizatori. Cine sună pe cine? Cine îi trimite cui emailuri? Cine trimite cui SMS-uri? Și unde te afli atunci când îţi foloseşti telefonul mobil. Toate aceste informaţii, despre care tu crezi că sunt confidenţiale, sunt păstrate între 6 luni şi doi ani de operatorii de telefonie sau de furnizorul de servicii Internet.

Am mers la compania de telefonie mobilă pentru a le cere aceste date stocate despre mine. Nu au vrut să mi le dea, în primă fază. Apoi i-am ameninţat cu un proces şi până la urmă au acceptat să îmi ofere aceste date. Am primit acasă un CD într-un plic maro. Acolo era stocată toată viaţa mea din ultimele şase luni.

Informaţiile îţi puteau spune unde eram, unde dormeam noaptea, cu cine vorbeam în fiecare secundă din zi şi din noapte. E un pic înfricoşător. Însă se cunoaşte absolut fiecare mişcare despre fiecare din dumneavoastră.

La început vorbesc cu soţia mea, apoi ea mă sună pe mine, apoi vorbesc cu nişte prieteni, apoi ei vorbesc între ei, tu o suni pe ea şi pe el şi formaţi o reţea complexă ce comunicaţie. Poţi urmări cu atenţie cine cu cine vorbeşte, de câte ori se sună între ei, când merg să se culce şi unde. TOTUL este disponibil.

Poţi vedea cine este liderul acestui grup, cine conduce, cine domină. Dacă ai acces la aceste informaţii, poţi controla COMUNITATEA”, a spus un tânăr din Germania, conform unui articol din Capital.ro.

Iată câteva coduri ”interesante”:

*#21# – Poți afla dacă mesajele, apelurile și alte date pot fi redirecționate. La tastare, îți va apărea pe ecranul telefonului numărul către care informațiile tale sunt redirecționate. Oricine ar avea contact cu acestea, pot afla unde locuiești, cine sunt prietenii și membrii familiei, obiceiurile și activitățile zilnice și chiar și informații financiare.

*#62# – Poți folosi acest cod în cazul în care ți se pare că nimeni nu poate da de tine și că tot ce trebuie să primești, ajunge în altă parte. Sunt șanse mari ca în acest caz toate apelurile și mesajele tale să fie redirecționate de fapt la unul dintre numerele de telefon ale operatorului.

##002# – Este un cod universal care anulează orice redirecționare înregistrată pe telefonul tău. Este o bună idee să folosești acest cod atunci când pleci din țară, deoarece nu vei fi taxat pentru apelurile redirecționate automat către căsuța vocală.

*#06# – Codul prin care îți afli IMEI-ul (International Mobile Equipment Identifier), care te poate ajuta să-ți localizezi telefonul în cazul unui furt. Dacă cineva îți știe IMEI-ul, poate afla diverse caracteristici ale telefonului tău.

Comenteaza