Şi, totuşi, de ce nu se fac lucrurile cum trebuie la Turda Fest?!

10
1.672 vizualizari
 

Cu riscul de a fi catalogat în fel şi chip, nu mă pot abţine să nu aduc în discuţie eterna problemă a organizatorilor Turda Fest: legalitatea! Despre ce vorbesc? Am scris şi în anii trecuţi că Asociaţia Turda Fest a primit centrul municipiului gratis, în condiţii discutabile, atâta vreme cât ulterior de pe acel spaţiu s-au făcut încasări comerciale. Există la Poliţia Turda şi un dosar în lucru în acest sens, pentru că S-A ÎNCHIRIAT, contra cost, un spaţiu din domeniul public de către reprezentanţii Asociaţiei, fără ca să aibă vreun drept pe acel teren! De regulă, drepturile se transmiteau cu câteva zile înainte de organizarea Turda Fest, deşi asociaţia are suficient timp pentru a face din vreme demersurile necesare…

Însă, de data asta, nu am auzit să se fi aprobat vreo hotărâre de Consiliu Local privind cedarea domeniului public, indiferent că se face gratuit sau contra cost (şedinţa Consiliului Local din această săptămână s-a amânat pe săptămâna viitoare, iar Turda Fest este la finele acestei săptămâni). M-am uitat pe afişe, Primăria sau Consiliul Local nu figurează printre sponsori sau printre organizatori (că m-am gândit că poate aşa se face cedarea terenului). Şi, atunci: cum s-au închiriat spaţii comerciale pe domeniul public, contra cost, iar banii vor merge în contul unui ONG?

Nu am nimic cu nimeni, ţin să precizez acest lucru, pentru că iar voi fi acuzat (în stilul bine cunoscut deja), că ÎI ATAC pe organizatori că aş avea ceva cu ei. Departe de mine gândul ăsta. Dar de ce nu se reglementează lucrurile?! Dacă Turda Fest 2007 a fost subiect de lucru penal, cred că Turda Fest 2008 va fi cu mai multe probleme din acest punct de vedere. Cine a închiriat domeniul public fără să aibă nici un drept? Şi cum se desfăşoară o activitate comercială pe domeniul public, în condiţiile în care domeniul public nu a fost transmis nimănui? Şi cine încasează banii rezultaţi?

De ce se alege varianta lucrului făcut pe din dos, cu aspecte ilegale şi cu neadevăruri bine ticluite? N-am înţeles niciodată asta…

Ţin să precizez că respect munca organizatorilor şi a celor implicaţi în organizarea Turda Fest. Îi laud, pentru că fac lucruri bune (unele dintre ele) şi mulţi dintre ei pun suflet, chiar dacă nu au un câştig (voluntariat), dar nu pot să nu atrag atenţia că lucrurile se pot face transparent, corect şi legal.

10 COMENTARII

 1. asa naaaaaaaaaaaa … giorgio ficarelli – comisia ue in romania, prieten la catarama cu paulo basetti – tenaris, sponsor principal tf2008, prieten cu indrei ratiu …………iar turda are nevoie de finantari ue …ceva s-a semnat chiar saptamana aceasta. ce crezi, ca traficul de influenta si coruptia este doar la/pentru romani?!

 2. daca cineva va incerca sa zica ca lui indrei ii pasa de orashul asta o sa il consider clownul secolului!!!! pai lui indrei nui pasa domle decat cat cashtiga iel din afaceri ca sai dovedeasca lu fratesu ca pe nedrept la dat jos de la carma afacerilor de familie tacsu!!! hihihi cica indrei ratiu si fondurile eu ce vin la turda!!!! hihihi cea mai buna gluma de anu asta!!!!

 3. cred ca am fost inteles gresit> indrei ratiu prin basetti a facut trafic de influenta pe langa ficarelli ca sa iasa tf2008 cum au vrut muschii lui – adica fara avize hotarari de consiliu etc de aia ziceam ca stefanie are nevoie de bani de la ue iar ficarelli l-a conditionat. si ratiu avandu-l aliat si pe viceprimar …iasa de toata groaza.
  si da, lui indrei si pamela nu la pasa decat de ei si cum sa isi faca imagine.

 4. Mai fratilor, incepand de la Gelu, da destepti va mai credeti voi, mai… Stiti o iota si va dati mari romancieri. Ei bine, sunteti doar niste iotisti.Atat, si nimic mai mult!

 5. Nu toti sunt genii ca si tine, stimate Marele Mic. Stam cu sufletul la gura sa ne spui tu care-i treaba! Te asteptam de o gramada de vreme. Fara tine, Turda e moarta, pentru ca tu s numai tu detii marile secrete. 😆

 6. Stimate Costel said nu e moarta Turda fara mine, s-ar putea sa fie moarta cu unii ca voi (precum si este) Marile secrete sunt la unii, unii care sunt mult mai mici decat se cred ei, daca pricepi ce vreau sa spun. In rest, vedeti-va voi de treaba voastra, mica sau mare, cum o fi fiind ea…

 7. marile secrete sunt la unii care sunt mult mai mici decat se cred ei…. adanc, foarte adanc … dar total neinteligibil ca sa nu zic ca este o tampenie,adica egal cu zero – micul mare mic.
  ps:esti pe langa subiect de tot si putin mai ai sa fi si pe langa …

 8. Sigur ca un blablabla nu intelege din toate cate sunt decat blablabla. Asta este problema ta, deci nu iesi cu ea in public ca te faci de mandra blablabla. Sau daca tot insisti sa iesi, macar nu te mai blablablaci atata!

 9. catre Mic mare said intelept:1. esti off topic rau de tot asa ca …
  2. limbajul tau, care in mod voluntar jigneste, desi vrei sa ii dai o tenta intelectual smechereasca, te califica la categoria „irecuperabili”.
  DECI sa revenim la pc. 1, ca de concursuri de „misto” este plina Romania … ex.: esti un mare (ni)mic astfel ca este normal sa tinzi spre a deveni un zero absolut

 10. Daca n-ai fi fost un biet blablabla s-ar fi putut sa fi avut dreptate. Dar cum la tine totul e blablabla…

Comenteaza