Respectăm performanţa! Am schimbat coperta paginii de Facebook, pentru nişte copii minunaţi!

0
3.659 vizualizari
 

handbal-argintDeşi unii au spus că azi micuţii handbalişti turdeni au pierdut o finală, eu am văzut că au câştigat titlul de vicecampioni şi tot respectul nostru, al celor de la TurdaNews (şi nu numai!). Şi spun asta din simplul motiv că rezultatul lor merită tot respectul. În fond, sunt pe locul 2 în România, nu?! Dacă şi în alte domenii am fi pe locul 2 în România, dacă toţi turdenii am fi cu ceva pe locul 2 în România, nu ar fi extraordinar?! Şi atunci, de ce să nu respectăm o performanţă extraordinară?!

I-am văzut cu lacrimi în ochi după finală… Mă refer la copilaşii ăştia care au intrat în teren cu gândul de a învinge! Şi e foarte bine că şi-au dorit asta cu atâta ardoare. Poate că acum nu se putea mai mult. Însă, cu siguranţă au înţeles un lucru: SE POATE! Iar asta îi va determina SĂ CREADĂ în ei, în potenţialul lor. Ăsta e un lucru foarte important, pentru că atunci când crezi, deja imposibilul devine cu uşurinţă posibil…

O medalie de argint, la nivel naţional, nu poate trece neobservată… Când spun asta, mă refer şi la cei din administraţia locală, în ale cărei atribuţii intră şi sprijinirea performanţei sportive.

Recent, doi elevi de la Colegiul Tehnic Turda au fost prezenţi în plenul unei şedinţe de Consiliu Local, pentru a fi elogiaţi public, pentru performanţa lor (locul II la o Olimpiadă internaţională). Şi chiar s-a propus recompensarea lor financiară pentru această performanţă. Foarte bine! Aşa trebuie!

Însă, aş vrea să cred că ştim să acordăm o atenţie specială tinerilor turdeni valoroşi. Nu contează că e vorba de învăţătură, sport sau cultură… Cred că important este gestul… Cum ne raportăm la performanţa lor.

Personal, cred că aceşti tineri merită recunoaşterea publică la o acţiune special concepută pentru Zilele Turzii. Nu credeţi?! În fond, nu sunt ei turdenii de mâine, cu care ne mândrim azi?! Şi de ce n-ar merita, oare, recunoaşterea publică a performanţelor lor, într-un cadru oficial, chiar special?! Vă spun eu: merită!

Tocmai de aceea, cred că merită atenţia necesară. Şi merită şi o recompensă financiară, pe măsura performanţei realizate! Nu vreau să menţionez că ştiu comune din zona noastră care premiază locul II naţional într-un mod demn de toată lauda. Şi tocmai de aceea cred că Turda, un municipiu, nu va rata ocazia să-şi arate tinerele valori publicului… Şi să le respecte aşa cum trebuie!

Noi deja am făcut primul pas. Ne-am schimbat coperta paginii de Facebook, înlocuind-o cu poza de grup a celor care au realizat performanţa de a fi vicecampioni naţionali la juniori IV…

handbal-coperta

Comenteaza