Primarii, posibilul „motor” de la alegerile parlamentare…

0
1.600 vizualizari
banner caribic 012019

Poate vă veţi întreba: ce au primarii cu alegerile parlamentare?! Vă spun eu: au! Şi am să vă explic de ce: conform unor sondaje care au testat încrederea populaţiei în diverse zone ale clasei politice (parlamentari, instituţii centralizate, justiţia, guvernanţi/miniştri, preşedinte, primari), primarii au cea mai mare cotă de încredere în rândul populaţiei, la mare distanţă de toţi ceilalţi!

Din acest motiv, primarii pot juca un rol important în aceste alegeri parlamentare! E drept, punctual, contează foarte mult şi ceea ce au făcut în mandeatul lor, fie că a fost vorba de unul mai scurt (dacă au câştigat alegerile în vară), fie că a fost vorba de o reinvestire în funcţia de edil-şef.

Din punctul meu de vedere, un rol major în zonă îl poate avea primarul Tudor Ştefănie. Se poate spune orice din partea adversarilor politici, însă cel care neglijează cele peste 12.000 de voturi obţinute de Ştefănie la „locale”, înseamnă că nu ştie face un calcul politic elementar. O „mişcare” a acestor voturi spre candidaţii ARD (Cristian Haiduc – Senat, Mircea Irimie – Camera Deputaţilor) ar putea însemna enorm pentru cei doi. Poate chiar decisiv în lupta electorală pentru un loc în Parlament!

Din această perspectivă, nu am înţeles „strategia” celor de la USL-PPDD (mă rog, dacă o fi existat!). Au forţat atât de mult lucrurile, au dorit să-şi impună atât de mult voinţa prin forţa fără argumente, încât mi se pare că au ajuns la atacuri la primar, aproape gratuite. Ce se va întâmpla?! Vă spun eu: vor pierde! Cu un Ştefănie implicat în această campanie, fie doar şi la nivel declarativ, de susţinere, USL şi PPDD şi-au făcut viaţă grea, cu propriile mânuţe.

Şi cred că se va întâmpla asta. „Semnalul” a fost conferinţa de presă în care primarul Ştefănie a anunţat demararea campaniei de strângere de semnături pentru dizolvarea Consiliului Local. Chiar dacă momentan este destul de apatică, acţiunea poate avea efectul bulgărelui de zăpadă, odată cu trecerea zilelor şi cu implicarea activă a mai multor persoane. Astfel, USL-PPDD va primi o lovitură de graţie, după ce luni de zile nu au fost interesaţi de problemele reale ale comunităţii, ci de a-şi impune propria voinţă politică (adeseori abuziv) şi a-şi repartiza oamenii în posturi considerate a fi „călduţe” şi „recompensatorii” pentru gradele de rudenie sau constribuţia financiară în campania electorală de la „locale”.

În schimb, la Câmpia Turzii nu ştiu dacă obositul mult prea devreme Radu hanga, poate avea acelaşi efect. E ciudat, dar mulţi locuitori abia acum l-au cunoscut pe Hanga din 2012. Ei l-au votat pe Hanga din 2011, însă între cei doi e o diferenţă uriaşă, ca de la cer la pământ. Ori, lumea din Câmpia Turzii deja are impresia că a fost păcălită de comerciantul USL, care i-a prezentat un ambalaj frumos, cu fundiţe şi viu colorat, iar după ce au primit produsul acasă, s-au trezit cu unul uzat, care nu face faţă ritmului cotidian dintr-o administraţie locală performantă (sincer, nu  am făcut referire la „ora de somn” pe care primarul Hanga am înţeles că o are, în timpul serviciului, din cauza vârstei…).

Ori, asta s-ar putea să-i coste pe USL-işti…

De exemplu, acum mai scad vreo 0,5% în sondaje: PETRE POP e de la USL! :)) Si n-am zis decât asta! Lumea prin Câmpia Turzii vorbeşte mult mai mult: de neamuri angajate, de concubine răsplătite, de salarii babane aprobate de primarul Hanga etc.

Comenteaza