Presa din Ungaria menționează… autobuzele electrice de la Turda!

0
5.486 vizualizari
 

Un turdean de etnie maghiară a sesizat faptul că subiectul autobuzelor electrice a apărut și în presa din… Ungaria! Informația poate părea surprinzătoare, în condițiile în care e vorba de un mic orășel din Ardeal și de o ”simplă” introducere a unui transport public de persoane civilizat. Și atunci, ce a atras atenția unor jurnaliști care nici nu sunt plătiți de Primăria Turda (așa cum este toată presa locală turdeană, presa județeană și alte organe de media de la nivel național din România)?! Sper că sesizați ironia cu referire la concepțiile celor de la T9/USR Turda…

Informația a fost oferită de un turdean, Szekely Nicolae: Szekely Nicolae domn primar Matei Cristian sunte-ti laudat in Ungaria si am fost anuntat de un prieten din Ungaria ca va scrie si el in ziar despre autobuzele din Turda.”

Informația dată publicității, pe Facebook, de către Szekely Nicolae.

Primul dintre articole îl găsiți aici:

Romániában már elektromos a helyi BKV

Iar cel de-al doilea aici:

Tisztán elektromos buszok álltak üzembe Tordán

”Autobuzele SOR EBN 10 și SOR EBN 11 fabricate în Cehia au o baterie de 120 kWh, care oferă autonomie pe o distanță o distanță de 250 de kilometri. Douăzeci de vehicule au costat în total 10,6 milioane de euro. Autobuzele electrice sunt de asemenea echipate cu camere de siguranță, rampa de îmbarcare pentru pasagerii cu dizabilități, aer condiționat și un sistem electronic de gestionare a biletelor. De asemenea, pasagerii accesează internetul prin autobuz prin Wi-Fi.

Cei care vizitează Turda pot admira minele de sare de la marginea orașului, care servesc în prezent ca muzeu al mineritului, pe lângă noile autobuze curate.”, menționează a doua publicație.

Deci?!

Lăsând gluma la o parte (cu ”presa cumpărată”, conform inepțiilor celor de la T9/USR Turda), este clar că într-o lume care este speriată tot mai tare de schimbările climatice din cauza poluării, apariția unui orășel din Ardeal (nu suntem chiar așa mic, dar comparativ cu alte localități, suntem ”mici”) care și-a propus să facă trecerea la transportul public de persoane într-un sistem ecologic integral, este un subiect care, iată, devine ”știre” inclusiv pentru publicații din alte țări! Pentru că este o ”știre”!

Și este doar începutul! Același proiect include asfaltarea TUTUROR arterelor principale, piste de biciclete, modernizarea trotuarelor, dar și sistem de bikesharing… Ceea ce, cu siguranță, va da o altă imagine Turzii!

Este păcat că au existat unii care s-au opus cu vehemență acestui proiect pe fonduri europene, care au băgat ”bețe-n roate” proiectului, în toate fazele sale, care au încercat să ”blocheze” implementarea lui, sacrificând interesul turdenilor în favoarea interesului personal de a ajunge ”la putere”

Și nu mă feresc să-i arăt cu degetul pe cei de la T9/USR Turda! Ei sunt rușinea Turzii!

Comenteaza