Pentru domnul Geoană: Diferenţa faţă de SUA şi Occident…

3
3.561 vizualizari
 

Mircea_Geoana_Presedinte_Vă spun sincer: la un moment îl apreciam pe Mircea Geoană. N-aş fi exclus să poată deveni Preşedintele care să mă reprezinte, indiferent dacă l-am votat sau nu. Însă, după alegeri, pe zi ce trece, îmi lasă un gust tot mai amar. Devine mic, tot mai mic… în ochii mei.

Iată cum şi-a motivat Geoană ţupăielile după afişarea exit-poll-urilor de la ora 19.00:

„Credeţi că cineva din SUA sau Occident nu ar sări în sus de fericire dacă ar avea două procente în plus la exit-poll-uri?”.

Din punctul meu de vedere, un om cu experienţa sa politică, mai ales că a fost ambasador în SUA, trebuia să ştie câteva lucruri:

– În SUA sau Occident, institutele de sondare a opiniei publice nu sunt atât de supuse presiunilor politice. Ba mai mult, acolo nu se pune problema ca unele trusturi de presă să-l „toace”, cu motiv sau fără motiv, pe contracandidat (nu e concluzia mea, domnule Geoană; e concluzia OSCE), cu atât mai mult cu cât patronii trusturilor sunt implicaţi politic şi deţin inclusiv institutele de sondare a opiniei publice.

– Având în vedere că exit-poll-urile erau pentru ora 19.00, trebuia să aibă rezerve din cel puţin două motive:

1. se ştie că între orele 19 şi 21 Traian Băsescu are mai mulţi votanţi decât Mircea Geoană.

2. se ştie că voturile din străinătate nu erau luate în considerare, iar acolo candidatul PSD nu a avut „priză” (îmi închipui cum au reacţionat unii când au văzut cum candidatul PSD sare în sus de bucurie şi au văzut că diferenţa nu e mare: au fugit repede la vot!). Să nu omitem faptul că este o diferenţă de fus orar, iar la ora 21.00 (ora României), când s-au dat exit-poll-urile, Spania era cu 1 oră în urmă, Anglia cu 2 ore, iar SUA cu circa 7-12 ore.

Ca să nu mai vorbesc de atitudinea de după numărarea voturilor… Din punctul meu de vedere, ceea ce se întâmplă acum e o acţiune iresponsabilă. Nu numai pentru că se pune sub semnul întrebării democraţia din România (nejustificat, din punctul meu de vedere), cu acuzaţii foarte grave de „fraudare” a alegerilor, când toată lumea ştie că TOATE partidele procedează într-un anumit fel în campania electorală. Ci pentru că ideea lui Geoană cu „O singură Românie” s-a transformat, peste noapte, în două Românii: România PSD şi România celorlalţi, România celor din ţară şi România celor din diasporă, România cinstiţilor şi România hoţilor, România celor care trebuie să câştige întotdeauna şi să aibă dreptate întotdeauna şi România celor care au dreptul să-şi accepte înfrângerea şi să înţeleagă că nu au dreptate niciodată, România de la Antena 3 şi România de la B1 TV, România din Ardeal şi România din Moldova…

Păcat!

Uneori, poţi câştiga şi din poziţia de perdant. Din punctul meu de vedere, Geoană a pierdut de două ori!

3 COMENTARII

  1. Nu a facut decat sa se vada disperarea lui infecta de a castiga prin cele mai frauduloase metode. El incearca sa-i supuna pe oameni sa il vada pe el „Stapanul absolut” chiar daca acestia nu vor. Ba mai mult fiinca televiziuniile sunt ale lor au incercat sa-l promofeze au aberat defapt au mintit in privita voturilor ridicandu-le ca el sa fie stapanul absolut …”ca sa vede-ti de ce e capabil mai ales ca a jurat cu mana pe Biblie si el pretindea ca este corect si demn sa faca o Romanie unita” Nu a stiut nici ca exista de fapt 4 exipolluri si el spunea la tv „ca toate cele trei”” care defapt sunt ale lui l-au proclamat stapan absolut. Ne facem de ras cu „cel ce ar fi putut fi presedinte” ca nu vrea sa accepte infrangerea si care este pus pe a porni o revolutie. Nu vrea sa accepte alegerea oamenilor vrand sa ne impuna dsa-l ceclaram Stapanul :)) cel care nici macar nu stie ce legi sunt in tara si ce se intampla. M-ia placu ca la confruntarea dintre cei doi unde sa vazut cat sdunt de pregatiti sa devina presedinti ..Geoana al nostru era varza „nu stia cu ce se mananca presedentia” Sa blocat oridecate ori i sa pus o intrebare referitoare la ce se intampla in Romania …lucruri care dupa cum sa vazut la tv. nu a stiu ,habar nare ce se intampla in tara. Oricum pot sa faca cat vor presedinti propaganda spunand ca voturile au fost fraudate! Si de ar mai noi alegeri acum chiar nu mai are nici o sansa ca sa facut de ras si si-a dat prostia pe fata si lucruri care nu fac decat sa il arate cat de mincinos a fost pana acum. Dumnezeu nu iarta pe cei care se venbereaza pe ei insasi,datorita prostiei cu care sunt inzestrari. Multi sau dus sa voteze sa nu iese Geoana ,si bine au facut precum sa vazut sa rezultatul!!

  2. daca au putut sa aiba atata tupeu in iunie , oare pana acum in decembrie si-au schimbat atitudinea ?? …. de ce oare nu se pot obisnui cu ideea ca au pierdut ; cu toate ca au EI au fraudat, au pierdut

Comenteaza