Orange a anunțat noul portofoliu de abonamente! Mai mult net și tarife mai mici!

0
3.695 vizualizari
 

Orange a dat publicității noul portofoliu de abonamente. Decizia unor modificări cred că a fost luată în urma unui sondaj de opinie, la care întâmplător am fost și eu subiect (acum vreo 2-3 luni).

La vremea respectivă, cei care se ocupau de sondaj erau curioși de ce am trecut unele abonamente de pe Orange pe Telekom, dacă mai am de gând să portez și ce m-ar determina să ezit pe viitor în a face așa ceva.

Pe scurt, le-am spus că cei de la Telekom au avut o ofertă extrm de agresivă, cu 5 euro/lună, cu convorbiri naționale nelimitate (indiferent de rețea) și cu net 4G nelimitat. Și le-am spus că, cel puțin pe partea de net, oferta lor era superioară altora.

Anunțul Orange:

”De astăzi, clienţii Orange se pot bucura de noi beneficii odată cu lansarea noului portofoliu de abonamente. Acesta oferă abonaţilor Orange bonusuri de internet de până la 80 GB, dar şi reduceri speciale şi posibilitatea achiziţionării în rate a celor mai noi smartphone-uri.

Clienţii care optează pentru abonamentele Orange Me Start fără telefon au acum parte de bonusuri de internet care încep de la 30 GB pe lună pentru abonamentul de 9 euro şi pot ajunge până la 80 GB bonus pe lună. Bonusurile de internet se acordă lunar pe toată durata contractului şi sunt valabile atât pentru clienţii noi, cât şi pentru cei care îşi reînnoiesc abonamentele. În plus, clienţii Orange Me Start au acces mai ușor la cele mai noi dispozitive mobile prin sistemul de rate direct pe factură. 

Noul portofoliu de abonamente aduce beneficii importante şi pentru clienţii care aleg abonamenteleOrange Me. Clienţii loiali care optează pentru abonamente începând cu 11 euro beneficiază de preţuri atractive la cumpararea unui nou telefon. Fie că îşi prelungesc abonamentele sau optează pentru unele noi, aceştia se vor bucura de preţuri reduse şi avantaje multiple.

Alături de aceste beneficii, clienţii Orange PrePay cu vechime de minimum un an în reţea au şi mai multe motive să aleagă unul din noile abonamente Orange. Cei care aleg să migreze de la PrePay la abonament vor beneficia de reduceri suplimentare la cumpărarea unui nou telefon.

În plus, toţi clienţii se bucură de beneficii incluse în roaming pentru abonamentele începând cu 11 euro.”

La o comparație simplă, se observă că Orange a acționat pe 2 paliere: tarife și internet. Pentru că au micșorat tarifele și oferă mult mai mult internet.

Noul portofoliu de abonamente Orange Me pentru persoane fizice (sau juridice)
La abonamentele fără telefon bonusurile de internet sunt considerabile!

Vă dau un exemplu: la fostul abonament Orange Me 47 (47 euro/lună) aveam/am 17 Giga de net (cu 17 Giga utilizabili în roaming), 800 minute internaționale UE, minute naționale/roaming nelimitat. Noul abonament Orange Me 30 (30 euro/lună; deci mai ieftin cu 17 euro), aduce 30 Giga de internet (cu o limitare a roamingului la 11,2 Giga), 600 minute internaționale, minute naționale/roamnig nelimitat. Comparativ, zic că oferta este net superioară!

Situația se repetă și în cazul abonamentelor pentru antreprenori, din categoria Orange Pro.

Iată precizările Orange:

”Antreprenorii şi micii întreprinzători au la dispoziţie noile abonamente Orange Pro începând de la 7 euro/lună, dintre care pot alege varianta potrivită activităţii desfăşurate. Astfel, abonamentele includ beneficii variate, naţionale şi în roaming, iar în plus, pentru abonamentele începând cu 14 euro/lună, clienţii loiali beneficiază de preţuri speciale la telefonul dorit”.

Și în acest caz, diferențele sunt semnificative, mai ales pe partea de net.

La varianta cea mai scumpă a abonamentului Orange Pro, internetul este de peste 4 ori mai mult!

Cel mai ieftin abonament, Orange Pro 7 (7 euro/lună) oferă acum internet cam cât aveam/am la Orange Pro 46 (46 euro/lună): 10 Giga față de 11 Giga (cu o limitare la internetul în roaming la 2,61 Giga, în condițiile în care Orange Pro 46 avea o limită de 10,04 Giga). În rest, nelimitat la convorbiri în rețele naționale și roaming! La fel în ambele! Ah, și mai e o modificare: minutele internaționale sunt reduse de la 600 la 200! Dar, se merită la o reducere de 39 de euro/lună, nu?!

„Am pornit de la nevoia clienţilor de comunicare şi dorinţa lor de a fi mereu conecţati. De aceea, noile abonamente fac cu adevărat accesibil internetul 4G de mare viteză, răsplătesc loialitatea şi oferă acces facil la serviciile celei mai bune reţele din România, o reţea pentru toţi românii.”, a declarat Yves Martin, Orange Chief Marketing Officer.

Cum spuneam… Orange a simțit nevoia pieței de a beneficia de mai mult net, dar și o reducere a tarifelor abonamentelor (forțați de oferta agresivă a Telekom).

Per ansamblu, chiar dacă tarifele nu au ajuns atât de jos ca în cazul Telekom (Telekom are abonamentul de 5 euro cu net nelimitat – cu sau fără telefon, în timp ce la Orange cel mai ieftin abonament este de 9 euro, având 40 de Giga de net/lună – în oferta fără telefon), ei se bazează pe o acoperire mai bună și un net mai bun (plus alte servicii/bonusuri care merită luate în seamă).

Comenteaza