O replică cu întârziere… pentru Ionel Ignat!

11
5.707 vizualizari
 

Dragă Ionel, îmi doresc foarte mult să treci de faza pubertăţii şi să laşi în urmă imaginea ursuleţului de pluş, care se pare că încă te mai bântuie. Spun asta din simplul motiv că, până mai ieri, mă făceai căţeluşul portocaliu”, iar de curând m-ai caracterizat drept căţeluşul lui Milică Popescu”. Am sperat că vom reuşi să ducem un dialog pe argumente, însă văd că nu ai capacitatea necesară, motiv pentru care nu o să mai insist. Nu-ţi pot cere ceea ce văd că nu poţi demonstra, respectiv o minimă decenţă în limbajul la adresa mea şi o minimă dovadă de inteligenţă.

Pentru o cât mai corectă reflectare a noilor apucături ale tale, la adresa mea (te poţi lua de mânuţă cu Elena Kovacs, numai să nu afle şi soţia ta, ceea ce ştie toată lumea!), am să redau cronologic noul tău atac, o nouă „lovitură sub centură” marca Ionel Ignat, sinistrul jurnalist care nu reuşeşte să poarte un dialog, decât dacă îşi varsă fierea şi dejecţiile la adresa celui care îndrăzneşte să-l contrazică cu ceva.

În 20 februarie, ai scris un articol, în care m-ai menţionat, chiar dacă indirect, într-un pasaj. Îl redau:

„În articolul respectiv se vorbea despre înființarea unui așa-zis departament al revoluționarilor în cadrul PSD Turda, format din revoluționari care nu sunt neapărat membrii ai acelei formațiuni politice. Dacă m-ar fi întrebat cineva pe mine le-aș fi spus că departamentul cu pricina nu este nimic altceva decât o nouă struțo-cămilă marca PSD. Pentru că nu toți jurnaliștii au fost invitați la acea adunare a PSD, nu vă putem relata ce s-a întâmplat acolo. Probabil pesediștii turdeni invită doar ziariștii care scriu ceea ce le convine politicienilor de stânga. De aceea, pentru ca ai noștri cititori să fie în cunoștință de cauză asupra noilor „fapte de arme a anumitor revoluționari turdeni”, iată ce scria săptămâna trecută confratele Emil Hălăștuan în paginile săptămânalului la care lucrează: „La şedinţa de înfiinţare a departamentului au luat parte în jur de zece revoluţionari, membri ai Asociaţiei Luptătorilor din 22 Decembrie 1989 Turda.”

Referitor la mizeriile spuse de tine, ţin să-ţi precizez câteva lucruri (de faptul că habar nu ai să redactezi un articol de informare, inserându-ţi propriile păreri şi opinii, nu mai are rost să comentez, că de atâţia ani trebuia să înveţi şi tu regulile minime ale jurnalismului):

– La acea înfiinţare a Departamentului pentru revoluţionari, din cadrul PSD, am participat eu şi Emil Hălăştuan, iar participarea a fost pur întâmplătoare.

– Asta pentru că, de fapt, ambii am fost invitaţi la o acţiune a femeilor social-democrate, iar ulterior, când să plecăm, am fost întrebaţi dacă nu vrem să rămânem şi la ceea ce a fost constituirea Departamentului pentru revoluţionari din cadrul PSD. Firesc că am rămas, pentru că atât eu, cât şi Emil Hălăştuan, suntem jurnalişti…

– Probabil, organizatorii au considerat că e suficient să-ţi trimită un comunicat, pentru că la tine pe site astea sunt preponderente, activitatea jurnalistică fiind aproape inexistentă (voi arăta mai încolo rolul acestui site obscur). Oricum, nu cred că e n0rmal să mă acuzi pe mine că am participat la o acţiune, la care am fost invitat în calitate de jurnalist. E ca şi cum aş spune că dacă te întâlneşti cu Elena Kovacs (vezi foto), înseamnă că aveţi o relaţie intimă, de care prea puţin ştiu…

– Ca o nouă dovadă a faptului că te contrazici singur e şi faptul că până mai ieri îmi spuneai că sunt „portocaliu”, iar acum îmi reproşezi că sunt zun ziarist care scriu ceea ce le convine politicienilor de stânga. În paranteză fie spus, mă bucur că mă faci ba „portocaliu”, ba „stângist”, pentru că asta denotă echidistanţa atât a mea, cât şi a organului de media pe care-l conduc.

Ca o „replică”, tot fără „adrisant” clar, am scris în cadrul articolului publicat în 23 februarie, un pasaj care făcea referire şi la tine:

„O altă replică a lui Marian Popescu a făcut referire la precizarea făcută de Marian Gherman, conform căreia Nicolae Bota (secretarul grupării conduse de Marian Popescu) ar fi cercetat penal în trei dosare penale. Marian Popescu a prezentat rezoluţiile şi sentinţele definitive ale acelor dosare, menţionate de marian Gherman în comunicatul de presă transmis săptămâna trecută, în baza cărora Nicolae Bota a fost absolvit de orice acuzaţie, în dosarele menţionate de Marian Gherman neexistând nici măcar o începere a urmăririi penale! Cu alte cuvinte, Marian Gherman a indus în eroare presa locală, dându-le nişte informaţii false! E interesant de văzut cum vor reacţiona acum acei jurnalişti, pentru că e greu de crezut că vor accepta statutul de „papagali”, în acest caz”.

Precizarea respectivă am făcut-o în contextul în care există dovezi indubitabile ale faptului că Marian Gherman a dat nişte informaţii eronate (o verificare minimă e suficientă pentru a vedea acest lucru). Pe de altă parte, ca să fiu sincer, am refuzat să cred că poţi fi „papagal”, dar văd că realitatea mă contrazice.

La toate astea (plus încă ceva ce te-a deranjat, când ţi-am atras atenţia că îţi arogi merite pe care nu le ai), ai scris pe blogul tău, în 24 februarie 2011:

„Un măscărici care nu încape de nimeni din jurul său îşi permite să-i facă „papagali” pe nişte jurnalişti care, spre deosebire de el, nu au ca surse pentru creaţiile lor referate făcute de puştani pe site-uri de genul www.referat.ro. Căţeluşul lui Milică Popescu condamnă ziarişti care citează un comunicat de presă şi are pretenţia că acei jurnalişti să verifice toate cele afirmate de vreo persoană care le trimite un comunicat. Să nu uităm că vorbeşte cineva care scrie ceva la adresa cuiva fără să îi  ceară opinia, un lucru grav, o încălcare a deontologiei profesionale a ziaristului. (…)

Credeam că cel pe care îl ştiţi toţi dar căruia refuz să-i mai pronunţ numele a terminat cu tâmpeniile pe care le face în speranţa de a rămâne singur pe piaţa locală a presei. Dar pentru că nu termină, trebuie să-i dăm replica. De aceea aştept în trei zile dezvăluiri despre Mircea Pîrv, altfel o să iau scrierile sale drept un mesaj pentru consilierul amintit să se prezinte undeva cu ceva. Cam cum a făcut şi alt ilustru jurnalist, dar la altă scară, Dan Diaconescu. Dacă nu apar anunţatele dezvăluiri cu probe, înseamnă că politicanul a trecut pe acolo cu ceva.

Cât despre revoluţionari, verificaţi la grefa Judecătoriei Turda şi veţi afla, foarte simplu, care este conducerea Asociaţiei Luptătorilor din 22 Decembrie 1989 Turda.

Şi ca să nu rămân dator cu ceea ce spuneam despre copiere de pe www.referat.ro, vă rog să verificaţi ce autointitulat jurnalist local a scris o penibilă cronică teatrală unde a inserat expresia “moravuri(le) grave ale societatii sau defecte morale esentiale ale oamenilor”, invenţie penibilă a cine-ştie cărui puştan incult dar cu acces la internet. Pentru o cronică teatrală îţi trebuie cultură, ai nevoie de mii de cărţi citite numai în liceu, nu de mii de boabe de sămânţă zdrobite-n dinţi, pe stadion.”

Şi acum s-o luăm punctual:

– Nu comentez faptul că mă faci măscărici. Nu cer mai mult decât poţi, să nu ţi se încingă creieraşul.

– Despre faptul că mă faci „căţeluşul lui Milică Popescu”, trebuie să fac câteva precizări. Eu nu am fost angajatul lui Marian Popescu (că nu-mi permit, ca tine, să-i spun Milică, ceea ce denotă faptul că eşti destul de apropiat, nu?!), mai bine de un an. Tu ai fost, în vremea în care Marian Popescu era director la Monitorul de Arieş, iar tu erai reporter pe acolo (am auzit că nu ţi-ai declarat veniturile obţinute în acea perioadă, dar… asta e problema ta). Şti foarte bine cum te milogeai ca să mai câştigi şi tu un ban… Dacă ar fi să punem în balanţă titulatura de „căţeluş al lui Milică Popescu”, probabil ţie ţi se potriveşte mai mult. Şi nu numai datorită faptului că ai fost subordonatul său, ci şi datorită faptului că, spre deosebire de tine, eu cu acest om am avut vreo 3-4 procese penale, în care m-a acuzat de calomnie pentru unele articole pe care le-am scris la adresa sa. Nu ştiu să fi avut şi tu o asemenea „relaţie”, motiv pentru care îţi spun că eşti mai „căţeluş” decât mine.

– Referitor la verificarea unui comunicat, e o chestiune de „deontologie profesională”, cum spui tu (apropo: ai scris şi tu la adresa lui Marian Popescu, fără să-i ceri părerea, aşa că nu te da mare deontolog, că nu e cazul!). Se poate admite faptul că ai fost păcălit în prima fază, că nu eşti suficient de experimentat să faci anumite analize, dar nu se poate accepta faptul că tu, ca jurnalist, nu ai reuşit să dai dovadă de minimă inteligenţă şi minimă gândire proprie, pentru a trece prin filtrul propriei judecăţi anumite informaţii, pentru a putea trage concluzii! De aceea, am spus că doar papagalii repetă, fără a avea doza minimă de discernământ pentru a concluziona informaţiile cu care intră în contact. Un jurnalist care se respectă trebuie să fie altfel…

– Nu-mi doresc să fiu singur pe piaţa presei locale. Din păcate (pentru stimularea propriilor capacităţi de mobilizare în situaţii concurenţiale), pe online sunt singur, încercările tale derizorii nefiind decât un nou eşec marca Ionel Ignat (mă întreb când vei reuşi şi tu să faci ceva, să ajungi pe locul 1; în locul tău, cred că mă plictiseam demult, să tot constat că locul 1 e rezervat de rivalul meu şi eu alerg doar pentru statistici, de la locul 3-4 în jos). Pe mine concurenţa mă stimulează. Aşa am fost de când e lumea! Am făcut sport în tinereţe (fotbal, Liga 3, la nivel de juniorat), iar asta m-a ajutat să accept confruntările, dar şi să-mi doresc victoria, de fiecare dată. Şi nu cred că e o greşeală!

– Referitor la Mircea Pârv: am spus că-ţi dau trei zile avans, să descoperi (dacă ai minima capacitate a unui jurnalist nepapagal) ce nereguli există cu declaraţia sa de avere, tocmai pentru faptul că eu am fost plecat de acasă în week-end şi nu am avut timpul necesar să fac vreo investigaţie pe acest subiect. Însă, am constatat că recunoşti că eşti incapabil să faci o investigaţie de jurnalist şi… aştepţi s-o fac eu! Evident, o voi face! Eventual, îţi voi trimite şi ţie un comunicat de presă cu concluziile investigaţiei, având în vedere că ţi-ai recunoscut incapacitatea de a realiza un material jurnalistic de acest gen (nu-ţi pot da, totuşi, mură-n gură, aşa gratuit; şti bine că şcolirea se plăteşte în ziua de azi). Referitor la faptul că l-aş şantaja pe Mircea Pârv… e o absurditate! N-am şantajat în viaţa mea pe cineva. Faptul că fac investigaţii şi deranjez multă lume, asta e altceva. Asta e treaba pe care trebuie s-o facă un jurnalist, consider eu!

– Şi dacă tot am ajuns la subiectul cu şantajul, hai să punem lucrurile la punct. De multe ori se spune că „hoţul strigă hoţii”, tocmai pentru a abate atenţia de la faptele sale. Cred că aceasta este situaţia şi în cazul tău. Să mă explic… Tu susţii că dacă cineva îşi face publicitate, înseamnă că l-am şantajat, fără a ţine cont de faptul că suntem singurul site auditat oficial, cu o audienţă de peste 31.000 de cititori unici pe lună. Dacă cineva îşi face reclamă, cu siguranţă ţine cont de audienţa foarte mare pe care o are TurdaNews. Însă, întrebarea mea e: de ce şi-ar face cineva publicitate la un site ca al tău, care nu are audienţă certificată, nu are decât câţiva cititori şi în marea sa majoritate publică doar comunicate transmise de terţi? Oare nu cumva în cazul tău e vorba de anumite „lucruri necurate”?! Spun asta cu atât mai mult cu cât, teoretic, cei care îşi fac publicitate, ar trebui să se orienteze în funcţie de audienţă şi de mediul de transmitere a informaţiei (în acest caz, fiind vorba de online). Şi întreb: de ce şi-ar face publicitate Primăria Turda pe site-ul tău? Sau Primăria Câmpia Turzii? Sau MBS Group? Sau cei care gestionează proiectul Companiei de Apă Arieş? Că mă îndoiesc că au urmărit „expunerea”, de vreme ce nu ai un site notoriu (comparativ cu TurdaNews, e chiar penibil). Cunosc şi povestea cum ţi-ai păcălit asociaţii, că o să faceţi un ziar în comun, că se vor câştiga bani, iar ulterior ei au rămas cu buzele umflate, în timp ce tu încasezi banii (de care ei habar nu au). Spre deosebire de tine, eu nu mi-am escrocat niciodată asociaţii…

– Referitor la „verificările” de la grefa Judecătoriei, te întreb: Ionele dragă, tu ai verificat?! Nu de alta, dar acolo conducerea asociaţiei este asigurată de preşedintele Vasile Sălăgean (informatorul Securităţii). Nu ştiu de ce te deranjează acest lucru, însă ţin să-ţi precizez că încercarea lui Marian Gherman de a introduce în discuţie O NOUĂ conducere (pe baza unei şmecherii ieftine), A FOST RESPINSĂ (interesează-te, nu sta numai în birou ca să te joci biliard pe net).

– Eh, şi în final ajungem şi la subiectul cronicii mele de la teatru. Tu spui că a fost „o penibilă cronică teatrală”. Se poate admite şi asta. Însă, spre deosebire de tine, eu măcar am avut bunul simţ de a scrie ceva despre o piesă de teatru la care am participat, în calitate de jurnalist (sau, nu mai contează, pentru că oricum afacerea cu site-ul Teatrului s-a făcut?!). Tu, în schimb, nu ai scris nici măcar ceva „penibil”, referitor la acea piesă, după ce ai vizionat-o, chiar dacă te dai citit. Şi e firesc, de vreme ce ţi-e greu să analizezi ceva, aşa cum am arătat şi anterior. Iar referitor la „penibilă cronică teatrală”, eu pot să-ţi spun că una dintre aceste „penibile” cronici (respectiv cronica la „Mili, secretara detectiv”) a ajuns să fie preluată pe programul reprezentaţiei date de Teatrul din Turda la Gherla şi chiar pe siteul GherlaNews.ro, aşa cum se poate vedea dând click AICI (fă comparaţia între texte, chiar dacă ştiu că-ţi cer ceva greu, tu fiind obişnuit cu jurnalismul de tip „transmitere comunicate de presă”). De vreo cronică de-a ta, n-am auzit să fi ajuns la acest stadiu. Când o fi, să mă anunţi şi pe mine! Ţin să precizez că nu sunt un jurnalist de evenimente culturale, deşi mai scriu şi astfel de subiecte (pentru că, nu pot fi lipsit de bun simţ, să mă duc la o piesă de teatru şi să nu scriu nimic despre acea piesă, în aşteptarea unui comunicat care să-mi salveze carenţele jurnalistice). Se poate să fi folosit o expresie care se poate regăsi pe nu-ştiu-ce site de referate, din simplul motiv că, probabil, acea expresie mi-o fi intrat în cap sau o ţineam minte din vremea liceului. Dar nu cred că a folosi o expresie care se regăseşte şi într-un referat de pe un site (precizez: O EXPRESIE!), este ceva atât de condamnabil. Referitor la „cărţile citite”, nu pot fi nici atât de penibil şi nici atât de pueril ca tine, încât să ajung la stadiul claselor primare, când ne „băteam” în cărţi citite, copii fiind. Îţi doresc să treci de etapa asta şi să te maturizezi, pentru că e cazul, având în vedere că, totuşi, ai o vârstă. Şi să mai şti un lucru: cărţile citite ar trebui să se reflecte în „performanţa” ta, ca om, însă în cazul tău nu prea văd acest lucru, cu tot regretul.

În final, vreau să-ţi spun că nu-mi permit să-ţi adresez cuvinte jignitoare de genul celor care mi le-ai adresat tu mie, din simplul motiv că nu pot fi mojic. Faptul că, mai nou (sau… mai vechi?!) eşti aliatul Elenei Kovacs, nu-mi confirmă decât teoria că „cine se aseamănă, se adună”. Apropo, ca să şti şi tu pe cine susţii (chiar prin simplul fapt că-i laşi comentariile abjecte la adresa mea, pe blogul tău): Elena Kovacs a zis despre Anca Babaioana că a vrut să divorţeze pentru mine! Acum, tu ştii cum îi explici Ancăi că dai crezare unui astfel de personaj, care debitează tot felul de abjecţii inventate la adresa oricăror persoane cu care am intrat în contact (nu numai la adresa mea)…

În final, revin cu dorinţa sinceră exprimată şi mai la început: maturizează-te Ionele! E cazul!

11 COMENTARII

 1. Fain raspuns. De adevarat profesionist. Te ataca astia in haite, dar esti prea bun ca sa te doboare. Ghinionul lor ca nu te cunosc. Eu stiu ce-ti poste pielea. Succes si sa-i dovedesti, asa cum faci intotdeauna.

 2. Cred ca face spume Jony. Da nu credeam ca Ionel poate umbla cu Elena. Stiam ca are ceva probleme pe acasa, ca asa spusese la cineva, dar… chiar asta?!? Nu vede ca nu e chiar la semne?
  In alta ordine de idei, ce faceti voi nu e OK. Nu asa trebuia sa faceti… Sunteti ca copiii. oricum, tu Gelule dai dovada ca esti ceva mai matur, ca nu i-ai intors-o cu vorbe de alea care sa jigneasca fara nici o noima. Mai bine ati merge la o cafea, sa va rezolvati problemele. Ma refer la tine si la Jony.

 3. Sorana, la modul sincer nu mă interesează problemele lui Ionel de acasă. Şi nu mă interesează dacă umblă sau nu cu Elena. Fiecare cu treba lui… Însă, e penibil când Ionel, la el pe blog, pune comentariile lui Elena şi ale unui anumit Ciprian Şipoş, care este tot Elena Kovacs (asta putea să-şi dea seama după IP-ul Elenei: 78.97.177.64). Ar fi simplu să demonstreze că nu este acest IP (deşi Elena putea posta şi din altă parte, este adevărat).
  Femeia asta nu e întreagă la cap, iar dacă Ionel Ignat sau altcineva îi bagă în seamă balivernele, mi-e milă de ei. Să mă apuc să zic şi eu ce spunea Elena de nevasta lui Ionel, că e nasoală?! Mi se pare penibil. Dacă Ionel acceptă mizeriile astea pe blogul lui, e problema lui.
  Pe de altă parte, eu îmi cer scuze faţă de ceilalţi membrii ai familiei Elenei Kovacs, care au fost târâţi involuntar în această măgărie. Din păcate, Elena nu e normală şi nu prea au ce-i face. Eu pun punct, iar pe viitor voi acţiona în consecinţă, cu atât mai mult cu cât blogul lui Ionel permite doar acele comentarii pe care le vrea el. Iar dacă voi mai fi jignit la modul acesta, va răspunde în calitate de parte civilmente responsabilă.
  Dacă nu performează cu site-ul lui, nu e vina mea. Ce să fac dacă TurdaNews merge iar site-ul lui nu? Eu sunt de vină?! 🙄
  Ştiu că e frustrat, că se vede… Dar ca să faci o muncă cum trebuie, trebuie să şti ce ai de făcut, cum trebuie să faci şi să te sacrifici puţin…
  Treburile mele personale sau viaţa mea personală nu sunt criterii de a analiza partea profesională. Asta fac doar handicapaţii gen… nici nu-i mai amintesc!

 4. Nu sunt Elena, nici Stefan, nici Rares Morar, pe care mereu îi acuzi pentru fiecare comentariu care nu iti convine. Observ ca nu poti accepta ideea ca aceasta este imaginea ta, in ochii mei sau a altora? Acum poti verifica Ip-ul ❓ sa vezi ca nu este Elena Kovacs? In ochii mei este si va fi mereu aceeasi persoana, indiferent ce mi-ai spune tu.

 5. E tare… Ţi-ai luat cartelă Cosmote? :mrgreen:
  Mă cunoşti cumva? Dacă da, bănuiesc că ne putem întâlni la o cafea, ca să te convingi că nu sunt cel de care ai auzit. dar e mai simplu să vorbeşti despre cineva, dacă-l cunoşti din auzite nu?! 😆
  Oricum, ai o atitudine de „leliţă”, chiar dacă eşti bărbat…

 6. Eu nu-i cunosc numarul de telefon, ca nu am vorbit cu el, nefiind amici. Insa, poate daca suni la Pro TV, maine, la telefon 0264-314646, poate il gasesti pe acolo sau poate iti dau numarul lui de telefon.

 7. Atentiune, la spam de la sursa Turda News si http://jurnalpress.wordpress.com/ apattinand domnisoarei Kovacs Elena din Campia Turzii, si al domnului Gelu, acestia creeaza numa si numa prejudicii familiilor casatorite, pe langa acest fapt, domnia sa fura articole pe care le traduce in limba romana, arogandusi titulatura de jurnalista, mentionez ca a fost data afara de la Ziarul Turda News coordonat de un domn asa zis Gelu care a avut legaturi conjugale cu aceasta in timp ce avea sotie. Aceasta Kovacs Elena care detine un blog worldpress, pe numele de http://jurnalpress.wordpress.com/ care este mai mult decat minciuna. Domnia sa are un tupeu incredibil se baga pe barbatii insurati, pe care ii fenteaza cu diferite sume de bani oferindusi serviciile sexuale. Aceasta doamna a fost tratata de 2 ori pentru boli venerice chiar si cand a venit din italia, trebuiesc aceste fiinte eliminate din societate. Aveti grija cu cine va incurcati. In rest aceasta femeie trebuie reclamata pe siteurile de specialitate WOT pentru spam impreuna cu domnul Gelu Florea de la Turda News. 👿 😈

 8. Cred că mă confunzi sau confunzi ceea ce înseamnă SPAM. Nu mă asocia pe mine cu Elena, că acum nu e cazul. Şi nu eram căsătorit, dacă tot dai o informaţie aiurea.
  TurdaNews nu e implicat în nici un SPAM.

Comenteaza