Nu mă bucur de necazul altuia, dar jubilez când adevărul iese la lumină!

9
3.800 vizualizari
 

Îmi place să spun adeseori că „timpul lucrează în favoarea mea”. Am mai spus-o prin septembrie 2006. Acum trăim acele timpuri la care făceam atunci referire.

Redau un fragment din editorialul pe care-l scriam atunci, în primul număr după ce Lia Doina Durlan, managerul de la Ziarul 21, mă acuzase (cu poză pe prima pagină!) că „sunt penal 100%”:

„Lia Doina Durlan şi-a pus o imaginară medalie la piept şi s-a autointitulat drept „prima care a dezvăluit minciunile, imoralitatea şi tupeul lui Gelu Florea” (…). „Garantat Lia Doina Durlan”, care a fost de fapt o încercare disperată de a se pune cu cei care pot „garanta” anumite scrieri publicistice sau reacţii, s-a dovedit a fi o fâsâială urât mirositoare a celei căruia îi place să se scrofălească ca la uşa cortului, probabil dintr-o reminescenţă ce provine din arborele genealogic. „Garantat Lia Doina Durlan” s-au dovedit a fi doar nişte vorbe trecătoare. Spuse la nervi, dar fără implicaţii de natură penală, aşa cum şi-ar fi dorit. Şi aşa cum a văzut ea pe la tv că se întâmplă în cazul unor jurnalişti-sadea. Cu „garantat Lia Doina Durlan” n-a făcut nimic. Însă, după un singur „garantat Gelu Florea”, de săptămâna trecută, a ajuns să facă în izmenele alea de care vorbea că i-au fost luate la control. Ei bine, treburile se împut. Şi nu de la fâsâiala „garantată” de Lia Doina Durlan, o pseudo-jurnalistă cu studii îndoielnice de filologie, ci de la treburile penale în care e implicată. Maşina pompos decorată cu „Ziarul 21” a dispărut de pe străzile Turzii. Normal, de vreme ce avea talon fals şi numere false, iar Poliţia a descoperit acest lucru. În curând vor urma şi celelalte implicaţii penale, de la evaziunea fiscală, la furtul de informaţii sau la concursurile trucate în care „marele câştigător” a fost fiică-sa. Vă recomand că studiaţi cu atenţie comportamentul hominidului disperat. Am mai cunoscut un caz asemănător, în urmă cu ceva ani: Daniel Câniparu. Şi ăla s-a luat de mine, în fel şi chip, în ultimele răsuflări ale publicaţiei pe care o conducea, după care a dat bir cu fugiţii, ajuns de neregulile penale în care a fost implicat şi pe care le-am dezvăluit, filă cu filă.
Cineva m-a întrebat cum pot fi atât de calm în condiţiile în care Lia Doina Durlan a scris ce a scris. Şi ştiţi ce i-am răspuns? Că nu am de ce să fiu agitat, în condiţiile în care cele scrise sunt invenţii. Timpul lucrează în favoarea mea, iar adevărul va ieşi la suprafaţă mai devreme sau mai târziu”.

Şi, acum, concluzia: nu sunt implicat în nici un proces sau cercetare penală. În schimb, Lia Durlan are un proces pe rolul Judecătoriei Turda (circulaţie cu o maşină cu numere false şi talon fals, plus înşelăciune), iar Poliţia Turda tocmai a anunţat că s-a început cercetarea penală într-un nou dosar, de data aceasta fiind acuzată că a delapidat aproape un miliard de lei vechi (da, aţi citit bine!) de la Radio 21, în perioada în care a cumpărat societatea care edita ziarul care acum îi aparţine, respectiv „Ziarul 21”.
Au trecut aproape trei ani şi jumătate de când Lia Durlan mă făcea „penal 100%”. Între timp, eu sunt 0%, iar ea e 99,99%… Datorită timpului care, vă amintiţi, „lucrează în favoarea mea”.
Nu mă pot bucura de necazul ei, chiar dacă mi-a făcut mult rău. Pot, însă, jubila că adevărul a ieşit la iveală. Şi am mai demonstrat încă o dată că am avut dreptate şi că am fost acuzat pe nedrept (Ionel Ignat, poate ar fi cazul să roşeşti şi tu de ruşine!).
Evident, informaţiile privind cercetarea penală sau dosarele ei penale nu o să le găsiţi în alte ziare locale. Şi vă las pe Dumneavoastră să decideţi de ce. Pentru că sunt „corecţi” sau „corupţi”? Pentru că spun adevărul sau pentru că manipulează prin omisiune? Pentru că au respect faţă de cititor sau pentru că îşi urmăresc propriul interes?
Răspunsul vă aparţine…

9 COMENTARII

 1. Nu m-am căit pentru că nu am de ce… Cred că ai folosit termenul „căit” într-un context nepotrivit.
  Despre faptul că aş fi ca ea: crede-mă, nu sunt! interesează-te pe la instanţe dacă am atâtea procese penale! :))

 2. Mulţi au impresia că ştiu multe despre mine, dar de fapt nu ştiu nimic. Alţii, sub masca faptului că ar şti ceva despre mine, îşi permit să lanseze propoziţii calomniatoare. Cunosc „stilul”, stai liniştit… Şi nu mă afectează.

 3. Da-mi voie sa nu fiu de acord cu tine, Gelu! Spun asta ca u turdean care doreste sa aiba o presa puternica in oras, dorim sa avem informatii cat mai multe si mai variate, nu doar dintr-o sursa (puternica ce-i drept) cum e Turdanews, ci cat mai multe ziare si site-uri.Chiar daca patronii lor au probleme uneori, nimeni nu e perfect, noi dorim sa ramana in breasla.Sigur ca in limitele si spiritul legii, nu altfel!

 4. E foarte bine să existe concurenţă. Nu asta e problema mea… Însă, dă-mi voie să cred că această concurenţă este onestă, pe principii economice clare. Nu e corect ca eu sa fiu platitor de taxe onest, iar altii sa fenteze Statul. Consider ca daca nu se iau masuri, Statul ma va dezavantaja pe mine sau imi va spune ca pe viitor trebuie sa fiu si eu „smecher”, sa am datorii de miliarde la Stat, sa iau credite cu falsuri, sa fac falsuri frecvent etc etc.
  Aici nu e vorba de existenta/inexistenta presei, ci de fapte penale grave. Eu zic sa nu le amestecam…

 5. Apai, ce sa va spun, despre Daniel Caniparu pot spune multe, ca am ramas perplex ca a devenit MUSULMAN CONVERTIT undeva prin Moldova, refugiat din Ardeal. Si-a facut cu acolitii o asociatie care zice el ca e islamica suta la suta, dar nu este asa.. Acolo vezi numai crestini si iudei ca posteaza, musulmanii sunt banati ca nu au aceleasi idei ca Ahmed din Roman (Daniel Caniparu) pentru ca el vrea sa impuna un alt Islam, gresit, ii provoaca pe membrii site-ului „corcit” sa se certe intre ei. Iata ce spune Daniel Caniparu despre descinderea DIICOT si SRI: „mi-au creat un fel de teama”, de ce teama? Ai ceva de ascuns, domnule convertit musulman peste noapte, ca sa iti aduni iar avere de pe urma prostilor care cotizeaza la asociatia ta si a acolitilor tai, falsi revolutionari?
  Iata link-ul in care se desconspira singur:
  http://forum.arci.ro/Thread-rom%C3%A2nia-islamul-%C5%9Fi-islamofobia–937?highlight=islamofobie

Comenteaza