No, atunci când jurnaliștii zic despre Constituție că ”încalcă flagrant și amenință independența presei”…

0
1.734 vizualizari
banner caribic 012019

Azi, ceva jurnaliști, niște publicații și ceva ONG-uri cu legătură privind funcționarea mass media, au dat un comunicat alarmant, după o declarație pe care Liviu Dragnea a dat-o zilele astea. ”În memoriul „Mass-media sub atacul puterii”, semnatarii condamnă atitudinea lui Liviu Dragnea și „o consideră drept amenințare a unei valori democratice fundamentale: independența presei.”, menționează paginademedia.ro.

Comunicatul e unul hazliu în esența sa, dincolo de tragismul cu care tratează subiectul.

Iată comunicatul:

”Semnatarii acestui protest solicită forțelor democratice din România o reacție publică la declarațiile făcute ieri de Liviu Dragnea, președintele partidului de guvernământ și al Camerei Deputaților, declarații care încalcă flagrant și amenință o valoare democratică fundamentală: independența presei.

Președintele partidului de guvernământ și al Camerei Deputaților a solicitat ieri Executivului un proiect de lege cu dedicație, cu scopul de a verifica finanțarea unor anumite publicații, invocând o presupusă lipsă de transparență și ignorând faptul că statul român beneficiază deja de legislație și instituții de verificare a activității economice derulate de presă. Considerăm aceste afirmații drept o amenințare, un act de intimidare fără precedent adresat jurnaliștilor independenți din România.

Atacul recent la G4 Media se adaugă unui număr alarmant de afirmații ostile venite din cercul puterii actuale care indică dorința de control al presei independente ca Rise Project, HotNews, EpochTimes, Press One, Comisarul, DIGI24, Realitatea TV, Newsweek România ș.a. folosind ca instrument instituții ale statului.”

De ce am spus că e ”hazliu”, deși tema este una delicată?! Pentru că jurnaliștii respectivi nici măcar nu au citit Constituția României, înainte de a emite acest comunicat!

Dovada e FOARTE SIMPLU de arătat! Iată ce spune Constituția:

Constituția României, art. 30 alin. 5:
(5) Legea poate impune mijloacelor de comunicare în masă obligaţia de a face publică sursa finanţării.
Sursa: https://www.constitutiaromaniei.ro/art-30-libertatea-de-exprimare/

Ups!

Asta se întâmplă când nu citești Constituția, iar o idee de acest gen, care poate devoala anumite mecanisme de finanțare, poate da frisoane unora…

Comenteaza