Marți 13 pentru Andrei Suciu și T9! Au pierdut procesul cu mine!

0
4.538 vizualizari
banner caribic 012019

Ce se poate întâmpla pentru unii, într-o zi de MARȚI 13?! Pot pierde un proces în care m-au acuzat de toate lucrurile posibile, depunând 18 articole scrise de mine în care au vrut să demonstreze asta! Ghinion! În toate cele 18 articole (lista o aveți la final) am spus NUMAI ADEVĂRUL!

Este triumful Adevărului, împotriva Minciunii! M-au terfelit în fel și chip pe internet, acuzându-mă că am scris numai minciuni! Instanța mi-a dat dreptate mie, după ce am prezentat TOATE probele!

Este triumful jurnalismului de investigație!

A fost pentru prima dată când am fost 100% sigur că nu am cum să pierd! Pentru că aveam dovezi incontestabile despre tot ceea ce am scris! Am demontat, pagină cu pagină, cele peste 100 de pagini în care mi se aduceau acuzații!

Andrei Suciu a vrut 10.000 de euro de la mine și să-i plătesc avocatul de 1.000 de euro! Ghinion! S-a ales doar cu confirmarea PUBLICĂ a faptului că tot ceea ce am scris era REAL!

Un nou proces câștigat!

Și, foarte important: Nu mi-am băgat avocat! Am mers pe principiul ”Adevărul învinge întotdeauna!”. M-am reprezentat singur, chiar dacă Andrei Suciu (T9) și-a băgat un avocat plătit cu vreo 1.000 de euro! A rămas cu banii dați! Îi rămâne doar confirmarea faptului că am scris ADEVĂRUL! Deși el știa asta… Nu erau siguri turdenii, eventual… Unii… 🙂

Mulțumesc Andrei Suciu! Fără această inițiativă a ta, ar fi rămas tot timpul impresia că poate nu am scris Adevărul, că poate eram plătit, că poate aveam interese să dezvălui unele lucruri! Tu m-ai ajutat să demonstrez turdenilor că scriu Adevărul!

Îți mulțumesc! Cred că ai demonstrat cine ești, cu adevărat!

Sâmbătă am vizionat filmul ”The Post” (vi-l recomand, este la Cinema). Asta mi-a dat energia să-mi mai pierd o noapte, pentru a-mi formula apărarea împotriva unor aberații. Vă redau cuvântul meu de încheiere, depus la instanță:

”Un articol de presă de genul celor scrise de mine poate crea un prejudiciu de imagine. Însă, într-o societate democratică, în care presa are rolul său susținut inclusiv prin rezoluțiile și jurisprudența CEDO, interesul public este mai presus de interesul personal al unei persoane publice, fie că este funcționar public sau om politic. Interesul publicului, care are dreptul de a fi informat corect, este mai presus decât interesul personal al unui personaj politic, care reclamă un „prejudiciu de imagine”. Pentru că, în cazul în care am judeca altfel lucrurile, ar însemna că jurnaliștii nu mai au voie sau nu mai pot scrie „adevăruri deranjante” care implică unele persoane publice. Ori, în acel moment, asta ar însemna „moartea” presei și implicit „moartea” democrației!

Dacă a spune adevărul pentru public, ca jurnalist, poate însemna ceva „greșit”, sancționabil printr-o decizie a unei instanțe, fără a mai include prejudicii sau cheltuieli de judecată, înseamnă că nu-mi mai pot exercita această meserie.

Pentru că atunci când am devenit jurnalist am fost mânat tocmai de dorința de a afla adevărul, de a investiga fapte ascunse, de a scoate la lumină lucruri pe care cititorii doresc și au dreptul să le știe, de a-mi asuma riscuri și chiar oprobiul unora (nu mai vorbesc de adevărate „campanii”, cum a fost și cea condusă de Asociație T9, al cărei președinte este reclamantul) cu singurul scop ca acel adevăr să fie expus public.

Nu sunt perfect, dar cred cu tărie că activitatea de jurnalist trebuie să continue! Pentru că asta aduce echilibrul unei societăți democratice. E adevărat: pot fi cazuri în care adevărul jurnalistic să nu fie perfect îmbinat pe adevărul absolut, tot așa cum există cazuri în care și adevărul juridic (stabilit de cele mai multe ori într-o perioadă de timp mult mai mare decât cea alocată redactării unui articol de presă) nu este perfect îmbinat cu adevărul absolut, însă ceea ce face ca lucrurile să funcționeze într-o societate normală, democratică, se raportează la „buna credință”.

Cred că am reușit să vă conving că toate articolele invocate de reclamant au fost scrise dintr-o „bună credință” a activității mele ca jurnalist. Pot fi multe, e adevărat! Dar nu trebuie omis faptul că, de fapt, am asistat la o adevărată „luptă” în timp, în care eu, ca jurnalist, am încercat să prezint o certitudine așa cum a reieșit ea din cercetările mele jurnalistice, în timp ce cealaltă parte (din care face parte și reclamantul Suciu Andrei) s-a străduit și a făcut eforturi pentru a mă denigra, pentru a mă opri din aceste cercetări, pentru a-mi pune piedici, pentru a mă discredita ca jurnalist sau pentru a discredita societatea care editează TurdaNews, toate cu scopul ca unele articole, care conțineau adevăruri probate, argumentate, certe, să nu fie considerate ca atare de opinia publică.

Aș vrea să cred că, în cele din urmă, opinia publică va primi confirmarea că tot ceea ce am scris era adevărat și că ideea acreditată că am scris minciuni, care i-au adus prejudicii de imagine reclamantului, nu va fi confirmată printr-o decizie a dvs.”

LISTA CELOR 18 ARTICOLE reclamate de Andrei Suciu (președintele T9):

 1. T9 vrea răspuns pe OUG 13/2017, dar tace mâlc în privința neregulilor de la Parcul Zoo!
 2. T9 scoate artileria grea a minciunilor la atac! Așteptăm scuzele, dacă mai au o umbră de bun simț!
 3. Mitingul T9 de la Turda a adunat oameni cât pentru 1/7 din voturile pentru un mandat de consilier local (VIDEO)
 4. Cum se șterg urmele unui jaf din banul public? Iată cum!
 5. În loc să-și ceară scuze, după o mare MINCIUNĂ, T9/USR preferă să tacă!
 6. După ce au MINȚIT ordinar, cei de la T9 spun că ”Gelu Florea îi denigrează”! Chiar nu mai aveți pic de bun simț?!
 7. Andrei Suciu și T9/USR protejează jaful celor 18 miliarde din banul public! De ce oare?!
 8. Reacția șocantă a T9: Andrei Suciu a semnat un contract de confidențialitate, să nu spună nimic despre jaful de la Zoo!
 9. Au trecut 10 zile… Andrei Suciu încă nu a răspuns apelului lansat de T9: să facă publice informații despre jaful de la Zoo Turda!
 10. Andrei Suciu, FALS în acte publice și ÎNCĂLCAREA LEGII funcționarilor publici!
 11. CUTREMURĂTOR! T9 și Andrei Suciu, asociați cu un dublu criminal?!
 12. INCREDIBIL! T9, Andrei Suciu, USR și Doboș Nicolae-Daniel, nici o REACȚIE după dezvăluirile TurdaNews!
 13. Tupeu de politicieni: T9 ne amenință să ”ștergem” articolele în care dezvăluiam unele nereguli din asociație și ale președintelui T9, Andrei Suciu! Vor să fie ”curați”!
 14. Asociația T9: Drept la replică (este invocată secțiunea de comentarii)
 15. T9/USR atac MINCINOS la adresa TurdaNews, după dezvăluirile despre anii de pârnaie ai lui Daniel Doboș! Citește ADEVĂRUL!
 16. VIDEO – S-au lămurit lucrurile: Pe Andrei Suciu (T9) nu-l interesează să afle vinovații jafului de la Zoo Turda! De ce oare?!
 17. Andrei Suciu, fostul candidat la Primăria Turda, vrea 10.000 de euro de la Gelu Florea!
 18. Asociația T9 a demarat campania electorală mascată, pentru alegerile din 2020!

Comenteaza