Marea „realizare” a lui Ponta: cei cu proiecte pe POSDRU trebuie să dea înapoi 25% din bani!

0
2.488 vizualizari
banner caribic 012019

Ieri, Victor Ponta a anunţat că s-au deblocat fondurile POSDRU. E vorba de plăţile pentru nişte proiecte finanţate de Uniunea Europeană. Au fost şi în zona noastră. Chiar recent am purtat discuţii cu cei care au gestionat un astfel de proiect, respectiv cei de la Asociaţia Prometeu din Câmpia Turzii, şi mi-au spus cu ce întârzieri au primit banii şi că li s-a promos că îi vor primi în viitorul apropiat. Numai că… surpriză!

Deşi se dă mare bărbat în ţară, pe la Antenele lui Voiculescu, la RTV-ul lui Ghiţă  sau pe la alte televiziuni ale unor oameni implicaţi direct în politica USL, Ponta a acceptat fără să crâcnească o corecţie de 25% la fondurile POSDRU, numai din dorinţa de a veni să se laude că „a rezolvat problema”, înainte de alegerile de duminică.

Însă, ca la Radio Erevan, el a anunţat doasr că „a rezolvat” problema, nu şi cum a rezolvat-o! Ce vă pot spune e că o corecţie de 25% la cei care au beneficiat de aceste programe POSDRU poate fi devastatoare! Şi vorbim aici de ONG-uri, societăţi comerciale, de persoane fizice (în special tineri care au vrut să-şi facă o afacere).

Concret, închipuiţi-vă că cei de la Asociaţia Prometeu au gestionat, timp de vreo doi ani, un proiect de vreo 500.000 de euro. Cu alte cuvinte, ei vor trebui să returneze circa 100.000-125.000 de euro! Vă daţi seama ce înseamnă asta pentru un ONG?! Nici nu îndrăznesc să mă gândesc…

Şi acesta e doar un caz! Incompetenţa lui Ponta, care a acceptat corecţia fără să crâcnească (conştient, probabil, că nu are nici un cuvânt de spus în faţa Europei, după ce a fost tras de urechi pentru prostiile din vară cu atacul la instituţiile care asigură democraţia în România), ne arde la buzunare!

Dar… fiţi fericiţi! Plătim numai după alegeri!

Comenteaza