Ionele, îţi poţi rezolva problemele cu Doru Anca şi fără să-ţi jigneşti colegii!

0
4.571 vizualizari
 

Jurnalistul Ionel Ignat, de la TurdaInfo, a făcut o remarcă gratuită la adresa unor colegi de-ai lui din presă, printre care mă includ şi pe mine, în cadrul unei referiri la adresa preşedintelui PRM Turda, Doru Anca.

Iată ce a scris Ionel, într-o postare pe site-ul său:

Știind că sunt un ziarist care nu-I „suflă-n ciorbă”, cum fac alții care preiau toate enormitățile debitate de acest personaj perimat al politicii locale turdene, președintele Partidului România Mare, Doru Anca, continuă, scuzați cacofonia care se asortează cu personajul, să facă tot felul de aprecieri jignitoare la adresa mea și a Ziarului 21 care îmi preia articolele de presă.

Îmi permit să-i spun că putea face orice apreciere la adresa lui Doru Anca şi fără a jigni colegii de presă care îşi fac datoria, echidistant şi echilibrat.

Nu mă interesează disputele sale cu Doru Anca, pentru că fiecare are nivelul său de „luptă”, însă consider că a face aprecieri de acest gen, la adresa jurnaliştilor prezenţi la o conferinţă de presă, este o jignire fără nici o bază.

Pentru că mă număr printre jurnaliştii care au fost prezenţi la conferinţa de presă, ţin să-i fac lui Ionel Ignat câteva precizări, de care sper că va ţine cont pe viitor:

1. Nu sunt genul care să-i „sufle în ciorbă” niciunui personaj politic, cu atât mai puţin lui Doru Anca! Prezenţa mea acolo s-a datorat faptului că sunt jurnalist, iar ca jurnalist prezenţa la o conferinţă de presă este un lucru normal.

2. Eu fac diferenţă între opinia mea şi o ştire, în înţelesul unei informaţii în care opinia mea nu are ce căuta (chiar dacă sunt la fel de deştept sau poate chiar mai deştept decât alţii). :)) În acest caz, eu nu am făcut altceva decât să fac un articol despre anumite declaraţii făcute de un personaj politic, ataşând şi înregistrarea video a conferinţei de presă. Unde e greşeala mea, ca jurnalist?!

3. Ca o dovadă a faptului că nu sunt genul care să-i „sufle în ciorbă” lui Doru Anca, îi precizez lui Ionel Ignat că, spre deosebire de el, eu am avut procese penale cu acest personaj, iar când eu îi dovedeam calitatea de fost colaborator al Securităţii, Ionel Ignat se „abţinea” să facă orice comentariu, preferând să-şi bage capul în nisip, ca struţul…

4. Mi-ar place să-l văd pe Ionel Ignat la fel de „bătăios” şi în cazul altor personaje politice, mult mai puternice, care merită într-adevăr atenţie (părerea mea personală este că Doru Anca este un personaj politic care a ieşit de pe scena locală, dar asta nu înseamnă că eu nu trebuie să-mi fac treaba de jurnalist)… Însă, tare mă tem că n-o să apuc ziua aia!

Dincolo de astea, repet: Ionel Ignat îşi putea rezolva frustrarea personală cu Doru Anca şi fără să-i implice pe jurnaliştii care nu au făcut altceva decât să fie… jurnalişti!

Mulţumesc pentru înţelegere!

Notă: La acea conferinţă de presă au fost prezenţi: Gelu Florea (eu), Emil Hălăştuan (TurdaLive), Simona Terec (TurdaLive).

Comenteaza