INCREDIBIL! Apropo de “petarde”, domnule Ştefănie: Umila dvs TROMPETĂ, nu aruncă “petarde”?!

3
4.122 vizualizari
banner caribic 012019

După ce primarul Tudor Ştefănie m-a acuzat că arunc “petarde” în spaţiul public, deşi tot ceea ce am scris a fost întotdeauna bine documentat şi argumentat, am început să fiu mai atent la eventualele “petarde” aruncate în spaţiul public. Nu de alta, însă modalitatea cea mai simplă de manipulare se reflectă foarte bine în folclorul popular, prin zicala “Hoţul strigă hoţii!”.

Astfel, azi, umilul slujbaş al primarului Ştefănie, pseudo-jurnalistul Ovidiu Bucur (pe care primarul nu l-a criticat niciodată, pentru că toate aberaţiile spuse de acesta îi slujesc interesele!) titrează că “se vrea privatizarea Salinei”.

Pe ce se bazează articolul său? Pe… declaraţia primarului. Declaraţie politică, făcută cu 30 de minute înainte de a fi reales preşedintele PDL Turda, după cum bine a menţionat Ovidiu Bucur. Atât! Însă, e suficient pentru Ovidiu Bucur să se arunce în tranşee şi să mitralieze, mai ales că, probabil, sunt mulţi habarnişti care nu-şi dau seama de ce articolul lui Ovidiu Bucur se încadrează în categoria “petardelor”, detestate atât de tare de primarul Ştefănie (ciudat, văd că astea nu-l deranjează atât de tare)…

Dacă Ovidiu Bucur era jurnalist şi nu doar un simplu tonomat, care cântă după cum i se ordonă de la microfon, ar fi trebuit să ştie că proiectul de finanţare europeană are o prevedere strictă: timp de minim 5 ani, societatea care administrează Salina Turda trebuie să fie controlată de administraţia locală (acţionariat)! Deci, despre o eventuală privatizare fantasmagorică se poate discuta doar din 2016, eventual.

Însă, revenind la controlul administraţiei locale asupra Salinei, nu l-am auzit pe Ovidiu Bucur să spună vreun cuvinţel despre faptul că, în 2004 de exemplu, administraţia locală a pierdut controlul asupra societăţii Salina Turda SA (fosta societate care a administrat Salina), în favoarea societăţii PRIVATE SC Turism Arieşul SA! Pentru că… aia a fost o “privatizare”!

Ca să nu mai amintesc de episodul administrativ din anul 2009 (HCL 64/07.05.2009), când PRIMARUL Tudor Ştefănie a promovat un proiect de hotărâre pentru achiziţionarea unor acţiuni la SC Salina Turda SA, de la SC Turism Arieşul SA,cu suma de 62.500 de euro, astfel încât administraţia locală să deţină 75% din societatea care administra la acea vreme salina turdeană, în condiţiile în care în luna august a aceluiaşi an (peste doar 3 luni!), acelaşi primar promova un proiect de hotărâre (HCL 150/20.08.2009) privind înfiinţarea societăţii Turda Salina Durgău SA, cu capital 100% al administraţiei locale, renunţându-se la administrarea salinei de către societatea în care cu 3 luni în urmă s-au băgat peste 60.000 de euro!

Probabil, ăsta este un subiect mai bun de discutat, pentru că S-A ÎNTÂMPLAT în mod real, nu doar în închipuirile lui Ovidiu Bucur! Dar… credeţi că Ovidiu Bucur îl va discuta vreodată?! Niciodată! Probabil, doar atunci când o să ajungă jurnalist… Că, deocamdată, e doar TROMPETĂ!

3 COMENTARII

 1. Logic ca se vinde pentru bani Ovidiu Bucur, doar nu vedeti ca tot timpul il lauda pe Steanie pe nedrept!?..
  Eu, il vad pe Ovidiu asta ca un caine, pe care-l duce Sefanie in lesa si la care-i mai arunca cate un os, ca doar are Stefanie bani, mai ales la „tunul” ce l-a dat acum cu Salina Turda.. 😉 este de inteles!.
  In schimb tu Florea Gelu, ai ramas aceelasi jurnalist corect, ambitios si cu o mare sete de lupta pentru dreptate!…va felicit pentru caracterul de invidiat pe care il aveti!

 2. Nu numai ca Stefanie are ca si trompeta pe jurnalistul Ovidiu Bucur!…Eu zic peste 100% ca tot Ovidiu i-a scris lui Stefanie si dreptul la replica.
  Stim cu totii ca un ziar tiparit trebuie sa scoate in fiecare saptamana circa 1.200 de lei pentru tipografie, cat si pentru distribuirea ziarului…de unde-i scoate daca el publicitate nu are pe ziar!?
  Jalnic, a ajuns Stefanie!…ca si politician ar trebui sa-i fie rusine…(…!…)…bine ca se pricepe sa invarta banul public!..Asadar,cat timp este Stefanie la putere, Ovidiu Bucur stie ca este asigurat si ca rezista si ziarul lui! 8)

 3. Corb la corb nu-si scoate ochii, spune un vechi proverb romanesc .CIORILE ajunse in anumite pozitii de conducere se ajuta !!! Imi asum pe deplin cele declarate !!!

Comenteaza