Frumoasa şi Bestia, între estetică şi… profunzime

0
1.874 vizualizari
 

Mai ţineţi minte filmul de desene animate „Beauty and The Beast” (Frumoasa şi Bestia)? Producţia Disney, bineînţeles… Le-am urmărit cu plăcere şi la o vârstă la care copilăria era demult uitată. Şi mi-am dat seama de mesajul atât de profund al poveştii. Un mesaj dincolo de percepţia imediată. De aceea, cred eu, mulţi au făcut o confuzie, în timp. Au asociat anumite poveşti cu acest desen animat. Însă, în majoritatea cazurilor, era vorba despre antonimele frumos – urât…

Ori, eu cred că filmul a avut un alt mesaj principal. Care are o legătură mai mare cu profunzimea cunoaşterii unui om. Respectiv, a pătrunderii dincolo de barierele a ceea ce vezi, la exterior.

Dincolo de o poveste extraordinară de dragoste, care depăşeşte anumite bariere (dar, nu asta face dragostea adevărată?!), cred că este şi o poveste despre ceea ce trebuie, de fapt, să iubim, să îndrăgim, să apreciem…  Este un film extraordinar. Vi-l recomand cu mare plăcere. Şi până la vizionarea lui integrală, vă ofer pasajul ce conţine tema muzicală a filmului. Iar dacă după ce veţi viziona cele 4 minute de filmuleţ, un fior vă va încălzi sufleţelul, bucuraţi-vă! Înseamnă că trăiţi… Iar acesta e cel mai important lucru.

Comenteaza