Facebook se schimbă! Un simplu ”like” sau ”urmărirea” paginii nu-ți mai asigură informarea la timp!

0
3.350 vizualizari
banner caribic 012019

Facebook a anunțat schimbări majore în ceea ce privește informațiilecare vor apare în NewsFeed-ul utilizatorilor, urmând să aibă prioritate postările membrilor familiei sau a prietenilor, în detrimentul postărilor unor companii, branduri și chiar mass media! Anunțul a fost făcut de Mark Zuckerberg, în urmă cu câteva ore!

Facebook anunțase încă de anul trecut unele schimbări, însă la acea vreme se vorbea despre distribuirea de ”fake news” (știri false). Algoritmii introduși de Facebook vor minimaliza ”informările” primite de utilizatori de la organele de media la care s-au ”abonat”, dând un ”like” sau ”urmărind” pagina respectivă.

Practic, degeaba ai dat ”like” unei pagini de știri sau o ”urmărești”, că Facebook nu-ți va mai furniza actualizările acelei pagini, decât într-o proporție foarte mică. Acest proces deja a început!

În aceste condiții, cei interesați de știri sau care doresc să fie conectați la ceea ce înseamnă informație locală, în cazul nostru, trebuie să utilizeze alte metode. Însă, cea mai simplă mi se pare aceea de a intra direct pe siteul de știri, la adresa www.TurdaNews.net, constant, pentru a nu pierde informațiile care te pot interesa.

De introducerea noilor algoritmi vor fi afectate toate organele de media. De exemplu o fotografie de familie va avea prioritate în fața unui clip postat de o publicație căreia i-ai dat like sau în fața unui clip despre un telefon lansat de o companie.

UPDATE 13.01.2018:

Mark Zuckerberg a pierdut vineri 3,3 miliarde de dolari in urma anuntului referitor la modificarea algortimului de afisare a postarilor in reteaua Facebook, ca urmare a scaderii actiunilor companiei cu 4,5% la bursa din New York, transmite Bloomberg, citat de News.ro.

”Facebook a incercat sa ii calmeze pe creatorii de articole si continut video ingrijorati de anuntul lui Zuckerberg potrivit caruia reteaua sociala pe care o conduce va pune mai mult accent pe ceea ce numeste interactiunea sociala semnificativa, in locul consumului pasiv de noutati.

Articolele si clipurile care atrag comentarii si like-uri sau care sunt distribuite de utilizatori vor avea o probabilitate mai mare de a fi vizibile, a precizat Facebook intr-un email obtinut de Bloomberg.”, precizează HotNews.ro.

Comenteaza