Facebook ”lucrează”… E de bine sau de rău?!

0
3.625 vizualizari
banner caribic 012019

Echipa Facebook lucrează din greu, principalele vizate de modificările care vor apărea (sau deja au apărut!) fiind siteurile de știri. A anunțat Mark Zuckerberg, vineri!

Prima actualizare importantă anunțată de CEO-ul Facebook a fost cea care viza diminuarea numărului de știri apărute în newsfeed-ul utilizatorilor (practic, informația ”vizibilă”). Deja s-au făcut lucrări în acest sens, asta e clar!

O văd pe statisticile paginii de Facebook a TurdaNews, care are peste 32.000 de fani și cam tot atâția ”urmăritori”, dar care nu mai sunt conectați la ceea ce distribuim noi, respectiv ultimele informații! S-a ajuns la procente de genul 1-2% dintre fanii paginii să primească informație în propriul newsfeed că pagina a distribuit un nou articol! Ceea ce este extrem de puțin! De aceea zilele astea v-am recomandat să nu vă mai bazați pe informarea pe care o primiți prin Facebook, ci să intrați direct pe site, la adresa www.TurdaNews.net, pentru a citi cele mai noi știri și tot ceea ce se întâmplă relevant în zonă! (sau puteți căuta pe Google după termenul ”turdanews” și automat vă apare pagina, dacă vă e greu să menționați adresa web).

Vineri, Mark a anunțat o nouă schimbare majoră: verificarea surselor de știri, pentru a combate fenomenul ”fake news” (știri inventate). Nu știu ce iese de aici, dar măcar sper să fie de bine pentru siteurile de știri serioase (mai ales după ”efectul” devastator al primei actualizări a platformei, descrisă anterior).

Iată declarația oficialului de la Facebook:

„Astăzi vă anunț în legătură cu cea de-a doua actualizare majoră a acestui an: să ne asigurăm că știrile pe care le vedeți, deși mai puține în total, sunt de foarte bună calitate. Am rugat echipele noastre să se asigure că prioritizăm știrile care sunt demne de încredere, care informează și care au relevanță la nivel local. Începem de săptămâna viitoare cu surse de încredere”.

O fi de bine?! O fi de rău?! Vedem! Cert este că nu vă puteți baza pe Facebook că vă anunță atunci când noi actualizăm informațiile pe pagina noastră de Facebook… Așa că intrați direct pe site! E mai sigur!

Comenteaza