Facebook anunță o nouă schimbare a ”regulilor”, după ce a defavorizat masiv siteurile de știri oneste!

0
2.524 vizualizari
banner caribic 012019

După cum v-am mai anunțat în această lună, Facebook lucrează ”din greu” la unele schimbări majore care vizează apariția unor informații în newsfeed-ul utilizatorilor (adică, sunt vizibile acestora). Unele deja au fost puse în practică, constatându-se că au efecte negative asupra industriei mass media, în sensul că știrile distribuite nu mai sunt atât de ”vizibile” utilizatorilor (din acest motiv am recomandat cititorilor să intre frecvent, cel puțin zilnic, pe siteul TurdaNews, pentru a fi conectați la informația locală, fără a se mai baza pe faptul că Facebook mai permite, câteodată, vizibilitatea unor informații/articole distribuite de noi).

Puteți citi și:

Facebook se schimbă! Un simplu ”like” sau ”urmărirea” paginii nu-ți mai asigură informarea la timp!

Sau:

Facebook ”lucrează”… E de bine sau de rău?!

Ei bine, probabil și-au dat seama că noile lor reglementări lovesc și în interesele siteurilor de știri oneste, cum e și cazul TurdaNews, motiv pentru care au început implementarea unui nou concept: va pune accentul pe informaţiile locale difuzate în fluxul de ştiri al utilizatorilor!

Deocamdată, această modificare este operată pe teritoriul SUA, însă se va extinde și la celelalte țări, pentru că, după cum spunea fondatorul Facebook, oamenii solicită ”știri locale”!

Iată ce a scris Mark Zuckerberg, pe contul său:

”La următoarea noastră actualizare din 2018 ne concentrăm pentru a ne asigura că facebook nu este doar distractiv, dar şi bun pentru binele tău şi pentru societate…

Facem o serie de actualizări pentru a arăta mai multă calitate, noutăți de încredere. Săptămâna trecută am făcut o actualizare pentru a arăta mai multe ştiri din surse care sunt, în general, de încredere în comunitatea noastră. Astăzi, următoarea noastră actualizare este de a promova știri din surse locale.

Oamenii ne spun în mod constant că doresc să vadă mai multe ştiri locale pe facebook. Ştirile locale ne ajută să înţelegem problemele care contează în comunităţile noastre şi ne afectează vieţile. Cercetările sugerează că citirea ştirilor locale este corelată direct cu angajamentul civic. (…)

Începând de astăzi, vom arăta mai multe poveşti din surse de ştiri din oraşul vostru local. Dacă urmăreşti un editor local sau dacă cineva distribuie o poveste locală, este posibil să se arate mai sus în noutăţi. Începem prima dată în SUA, iar scopul nostru este să ne extindem în mai multe ţări anul acesta.

Ştirile locale ajută la construirea unei comunităţi – atât online, cât şi offline. Este o parte importantă pentru a ne asigura că timpul pe care îl petrecem pe facebook este valoros. De-abia aştept să schimb mai multe noutăţi în curând.”

Personal, cred că era nevoie de această schimbare de viziune, după ce Facebook a lovit nemilos în interesele editorilor de știri onești, cum e și cazul TurdaNews. E adevărat, trebuie să precizez și asta, noi avem cititori extrem de fideli, iar blocajul Facebook nu a schimbat mare lucru în ceea ce privește audiența TurdaNews, crescând doar procentul celor care intră direct pe site (consistent!), în detrimentul celor care aveau ca sursă distribuirea articolelor noastre pe Facebook.

Comenteaza