Despre ipocrizia T9… Cât de credibili puteți fi, dacă dați ca certe achiziții care sunt nefinalizate/inexistente?!

0
3.599 vizualizari
 

Am văzut că cei de la T9/USR Turda au făcut o apreciere legată de suma pe care o primește Diana Apahidean, ca persoană fizică autorizată (adică, persoană juridică!) pentru ”servicii de consultanță și comunicare în relații publice la nivelul Primăriei Turda”. Și cred că merită să analizăm această informație dată de T9/USR Turda, din două perspective.

În primul rând, e vorba despre informația în sine.

Ei au prezentat un printscreen, fără a indica sursa acestuia. Fac referire la sistemul public de achiziții publice (SICAP), însă acel printscreen nu este nicidecum de acolo! Vă spun asta cu siguranță pentru că am verificat personal (lucru pe care-l poate face orice om care are., cât de cât, cunoștințele minime de lucru cu SICAP-ul).

Iată printscreen-ul oferit de ei:

Și iată printscreenul REAL de pe SICAP (făcut de mine, verificabil de price persoană, online!):

Care e diferența dintre cele două informații?!

Păi, informația furnizată de T9 era ceva nefinalizat. Ei nu au menționat acest lucru. L-au menționat ca achiziție certă. Ori, acest lucru nu există! Repet: verificați pe SICAP!

În al doilea rând, să vorbim despre sumă. Cei de la T9 o menționează ca fiind 13.000 de euro, adică 63.800 lei cât apare pe printcsreen-ul lor. Întrucât această achiziție NU EXISTĂ în realitate pe SICAP (repet: am verificat) nu pot face o apreciere a sumei, pentru că nu știu ce include această achiziție. Însă, mergem pe ”datul cu părerea”, cum fac și cei de la T9.

Dacă suma respectivă este pentru 12 luni, suma nu e deloc mare, în ciuda ”scandalizării” celor de la T9! Înseamnă un ”brut” de 1000 de euro și ceva, pe lună! Adică, vreo 5.000 de lei, brut, pe lună! O sumă deloc mare, dacă ne raportăm la… salarul unui angajat din Primărie! Poate nu știți, dar un ”necalificat” era încadrat în toamna lui 2019 (deci, înainte de majorările care probabil s-au produs de la 1 ianuarie 2020, pe fondul creșterii salarului minim) la aproape 3.000 de lei, brut. Un simplu paznic, e tot pe acolo! Iar dacă vorbim de funcții sau calificări, cât de cât, ele sunt în zona lui 5.000 de lei, brut, dacă nu cumva mai mult!

Și atunci, despre ce vorbim?!

Hai să nu fim ipocriți! Dacă cineva chiar crede că 5000 de lei pe lună, brut, este mult pentru o consultanță de specialitate pentru comunicare și relații publice (în care face mai mult decât ”stă pe Facebook”, cum spun cei de la T9), este fie habarnist, fie ipocrit!

Și încă ceva: cineva le comenta că ”de ce nu faceți plângere la DNA”. Iar ei au răspuns: ”păi este legal”. Serios?! Păi, atunci, despre ce vorbim?! Astea sunt subiecte ”de campanie”… Atât! Pentru habarniști…

Comenteaza