Despre audiențe: Cine a furat o dată, e hoț și a doua oară! Iată tot adevărul!

0
2.883 vizualizari
 

Cât de prost trebuie să fii, ca om care deține o afacere și ai nevoie de promovare, ca să pui botul la ”cea mai ieftină publicitate de pe piață”! Hai să vă arăt de ce e ”cea mai scumpă”!

Ovidiu Bucur lansează ”cea mai ieftină publicitate de pe piață”, cică! În realitate, e o mare păcăleală!

”Nu uita, avem peste 100.000 de unici în luna decembrie și vom avea și mai mulți în lunile care vor urma”, spune Ovidiu Bucur.

Și… să ne aducem aminte despre cum măsluia el audiența proprie. Adică, mai pe românește spus: cum FURA el!

Ca să nu uităm, citește și:

Ovidiu Bucur, prins din nou cu ”audiența umflată”! Vezi dovada!

sau chiar:

Ovidiu Bucur ia Viagra cibernetică, pentru creșterea potenței siteului Ziar 15 Minute, însă audiența reală rămâne… flască!

Ovidiu a recunoscut în fața mea și a colegilor că a furat! Dar, spunea că nu mai face! Însă, viața ne-a demonstrat de atâtea ori că cine a furat o dată, e hoț și a doua oară!

Și acum, să vă explic cum vrea Ovidiu Bucur să-i păcălească pe oamenii de afaceri naivi și neștiutori, cu o ”audiență” umflată artificial:

El anunță că are peste 100.000 de vizitatori unici pe lună (iar în lunile următoare va avea ”mai mulți”, că vorba aia: când îi pui din burtă, se poate orice!). Cam tot atâția are, oficial, și TurdaNews. Diferența între siteul lui Ovidiu Bucur și TurdaNews este dată doar de… corectitudine! În timp ce TurdaNews afișează date corecte, Ovidiu Bucur și le-a ”umflat” artificial…

Dovezi:

Un indicator elocvent este dat de cititorii din zona Turda-Câmpia Turzii. Adică, audiența locală reală. Dacă siteul lui Ovidiu Bucur ar avea un număr de vizitatori unici reali la fel ca TurdaNews, atunci acest lucru ar trebui să se regăsească și în audiența provenită din zonă. Numai că… nu e așa!

Până în acest moment, TurdaNews are 14.125 de cititori unici din cele două localități (chiar dacă datele oferite de Trafic.ro nu sunt foarte exacte, pot fi folosite ca proporții în comparațiile dintre două siteuri, monitorizate ca audiență de aceeași sursă). În același interval de timp, siteul lui Ovidiu Bucur are 2.575 de cititori unici din zonă. Deci, o audiență mai mică de 5,48 ori!!! Asta e real! ”Poveștile” lui Ovidiu Bucur cu peste 100.000 de ”unici” inventați sunt doar pentru a prosti lumea! Mă rog, care-i prost să pună botul, că sunt și oameni inteligenți care înțeleg că un hoț nu are cum să-ți propună o afacere ok.

Un alt indicator prin care Ovidiu Bucur se dă de ”gol” este durata unei vizite pe site. În cazul lui, miile de cititori (inventați) doar ”intră și ies” (procedură folosită atunci când vrei să ”furi” audiență, doar contorizând vizite), dovadă fiind faptul că în multe zile aceste vizite durează mai puțin de 20 de secunde sau puțin peste.

Cam așa arată datele statistice de pe Google Analytics/T5.ro, în cazul siteului lui Ovidiu Bucur, ultima coloană fiind cea care reprezintă durata unei vizite.

În același interval, vizitele de pe TurdaNews sunt mult mai lungi, dovadă că lumea ”citește”, nefiind vorba de vizitatori inventați (cum face Ovidiu Bucur):

Un alt indicator elocvent privind ”umflarea” vizitatorilor este dat de ”bounce rate”-ul arătat de Google Analytics/T5.ro, care înseamnă rata de respingere… Ce ”spune” acest ”bounce rate”?! El arată dacă cititorii interacționează cu siteul sau intră și pleacă. Cu alte cuvinte, un procent mai mic indică faptul că cititorii interacționează, un procent mai mare indică faptul că cititorii doar intră și pleacă, neintaracționând cu siteul. Practiv, ”bouce rate”-ul arată procentul celor care nu interacționează cu siteul, respectiv rata de respingere a unui site.

În cazul lui Ovidiu Bucur, acest procent este de 89,96%, în timp ce TurdaNews are… 1,05% (deci, o interacțiune foarte bună cu siteul, în cazul TurdaNews, semn că oamenii citesc, nu doar intră pe site, ca să aibă de unde ieși!).

Datele RefleqtMedia.ro, conform Google Analytics/T5.ro, pentru ultimele 30 de zile
Datele TurdaNews.net, conform Google Analytics/T5.ro, pentru ultimele 30 de zile

Acest lucru este evident și dacă ne uităm la afișări sau media duratei unei vizite…

Evident, sunt și alte date, dar scopul meu nu a fost acela de a le vi arăta pe toate, ci de a atrage atența asupra unor minciuni promovate de Ovidiu Bucur. Ca să fiți deștepți și să nu cădeți în plasa lui! Iar dacă vă amenință sau vă șantajează (că am mai auzit și de practici de acest gen), vă rog să mă anunțați pe mine!

În concluzie: cine vrea să fie vizibil și să aibă un public real, va prefera întotdeauna să-și facă publicitate pe TurdaNews, siteul care are audiență mai mare decât toate celelalte la un loc!

Comenteaza