Despre asta era vorba, stimați dobitoci: Primul român mort pentru că nu a avut loc la ATI!

0
6.516 vizualizari
 

Mulți dobitoci au înțeles că atenționările privind COVID-19 ar avea legătură cu o conspirație mondială. Cel puțin în România, atenționările au legătură mai degrabă cu sistemul medical precar, dar și cu faptul că medicii se confruntă cu un virus despre care nu au informații complete.

Și acum, informația: ”Lipsa paturilor din secțiile de terapie intensivă face victime. Un bărbat de 65 de ani a murit la Spitalul Municipal din Mediaș, așteptând să fie transferat la un alt spital. Situația este similară și în alte zone din țară, pacienți de toate vârstele în stare gravă ajung să aștepte eliberarea unui loc la ATI.”. Sursa: TVR.

Practic, acesta este primul caz de român mort, pe simtomatologie COVID-19, care a decedat pentru că… nu erau locuri pe secția ATI!

Despre asta era vorba, stimați dobitoci (mă rezum doar la atât, ca să nu vă simțiți ”foarte” jigniți), atunci când se lansau apeluri la discernământ și la luarea unor măsuri de protecție sanitară (nicio măsură nu vă protejează 100%, dar cel puțin nu vă expune în fundul gol pe ”câmpul de luptă”). Dar voi, nu și nu: ”Batman! Batman!” (fac aluzie la o reclamă celebră; precizarea e pentru ”dobitoci”, care oricum înțeleg mult prea puține).

Sistemul nostru medical este de rahat! OK, am constatat asta! Și atunci, ce facem?! Ne îmbolnăvim cât mai mulți, într-un termen cât mai scurt, ca să moară oameni pentru că nu au locuri la ATI?! Băi, voi chiar sunteți normali la cap?!

Vă repet: a murit primul român căruia nu i s-a găsit loc la ATI! Moral, sunteți vinovați toți aceia care din străfundul tâmpeniei voastre neglijați orice măsură de bun simț în ceea ce privește protecția sanitară, într-o perioadă destul de delicată. Nu numai în România, ci și pe plan mondial!

E drept, așa s-a întâmplat și în Italia, mai în primăvară… dar cu ce ne ”încălzește” asta?!

La câți tâmpiți sunt în poporul ăsta, fiecare avem nevoie de noroc… Mult noroc… Să nu ne infectăm, să nu fim printre cei 5-10% în cazul cărora virusul acționează mult mai grav, să găsim un loc liber pe secția ATI etc etc…

Vă urez mult noroc!

Citiți, că poate se prinde ceva:

”În județul Sibiu, pacienții infectați cu noul coronavirus și în stare gravă sunt tratați la Spitalul Județean de Urgență, unde există 12 paturi la Terapie Intensivă, ocupate însă toate. În ultimele două săptămâni, însă, 5 pacienți au fost transferați la secții ATI din Argeș. Directorul DSP Sibiu a declarat pentru Mediafax că situația este extrem de gravă în tot Ardealul, unde practic nu mai sunt paturi libere la ATI pentru pacienții infectați cu SARS Cov 2. Situația nu este mai bună nici în alte zone. La Timișoara, secțiile de terapie intensivă sunt pline, iar unele cazuri pur și simplu nu mai pot fi preluate.

Iar locurile de la terapie intensivă se eliberează mult mai greu. Pacienții ajunși aici au nevoie de câte două-trei săptămâni de tratament.” (sursa: TVR)

Comenteaza