Decizii dure în presa scrisă

0
1.642 vizualizari
 

Am aflat că alte două cotidiane din România îşi vor înceta apariţia pe print. Este vorba de Ziua şi Gardianul, două publicaţii cu o istorie notabilă.

Vestea vine după ce la finele anului trecut o altă publicaţie cu vechime, este vorba de ziarul Cotidianul, şi-a încetat apariţia pe print. Pentru cei care nu ştiu, Cotidianul a fost fondat de regretatul Ion Raţiu, iar în ultima vreme a fost în portofoliul firmei controlate de Sorin Ovidiu Vântu, care a decis că renunţă la presa scrisă. Tot la finele anului şi-a încetat apariţia şi ziarul Business Standard.

Vă reamintesc că anul trecut şi-au încetat apariţia alte publicaţii „cu nume”, cum ar fi săptămânalul Clujeanul sau gratuitul Compact (Bucureşti), dar şi publicaţii locale, din zona noastră, cum sunt Jurnalul de Arieş şi Obiectivul de Arieş.

Singurul trust de presă scrisă care nu pare a fi afectat de criză a rămas Adevărul Holding, care „trage tare” exact în perioada de criză, reuşind să obţină cote de piaţă tot mai bune cu publicaţiile sale, iar în unele segmente să devină chiar „numărul 1”, după mulţi ani în care supremaţia respectivului segment era de neclintit (mă refer la ziarul Adevărul şi la Click).

Devine tot mai evident că managementul în presa scrisă „scârţâie”. Cine nu găseşte soluţii, dispare…

Comenteaza