De ce NU mă duc la vot, în turul 2!

0
1.971 vizualizari
 

Am participat la multe alegeri până acum, pentru că am considerat că este forma prin care îmi manifest civismul. De data asta, însă, am decis să NU MERG la vot! Este o formă de protest din partea mea, ca jurnalist, dar și un refuz, ca cetățean, de a valida niște alegeri dinainte câștigate.

Am auzit multă lume care spune că merge să voteze pentru a se întoarce acasă (mă refer la cei din străinătate). Alții votează ca să moară pesedeu… Alții ca să ne desprindem definitiv de comunism… Alții votează ca să demonstreze că-s deștepți, nicidecum proști… Alții votează ca să ne fie bine și să fie super în țărișoara noastră… Alții votează să le crească pensiile sau salariile… În fine, puteți adăuga și voi ce vreți să mai adăugați…

Și mi-am dat seama că oamenii își votează propriile vise, propriile iluzii, proiectate pe un candidat sau altul… Pe de altă parte, unii chiar cred că dacă au votat ”cum trebuie” și diseară se culcă proști, dimineață se vor trezi deștepți, imediat după anunțarea câștigătorului… Ori, a fi deștept nu este o opțiune de vot! Decât pentru proști!

Așa că, îi las pe români să-și proiecteze nevoile în fața urnei, să voteze, iar de mâine să ne bucurăm că țara e plină de deștepți, că toate vor merge bine, că avioanele și autocarele vor fi pline de românii care se întorc din strănătate pentru a pune mâna la dezvoltarea țării (ca să scăpăm de paradoxul că ”ne dorim o țară ca afară”, dar mergem să ajutăm tot economia celor ”de afară”, păstrând sau majorând decalajul existent), urmând să valorific și eu noile oportunități…

Dacă cineva îmi spune că pentru a fi deștept trebuie să mă duc la vot și să votez într-un anume fel, eu-ul din mine se revoltă instantaneu! Dacă sunt deștept, asta n-are nicio legătură cu votul! Este un ”dat” din naștere (într-o proporție variabilă), completat cu acumulările adăugate ulterior, fie că este vorba de școală sau prin metoda ”autodidact”

Dacă am dreptul să votez, cred că am același drept să nu votez… Iar asta nu trebuie să constituie o tragedie pentru nimeni, nici pentru țara plină de atâția deștepți, care au descoperit că aria cercului le deschide noi perspective spre fericire!

Mare atenție! Gestul meu NU ESTE un îndemn la boicot! Mergeți și votați! Fiți învingătorii zilei de mâine! Fiți deștepții care se vor întoarce în țară pe baza opțiunii ”votat”, evitând astfel să-și cumpere bilet la autocar, tren sau avion! Fiți deștepții care știu aria cercului, știu cât de importantă este această informație și câtă fericire le va aduce asta în propriile familii! O să mă bucur de fericirea și bunăstarea voastră, cu sinceritate…

Ce nu înțeleg e cum nu v-ați dat seama până acum că nu trebuia să munciți din greu, ci era suficient să votați și… toate se schimbau în bine! Cum nu ați înțeles acest miracol că a fi prost sau a fi deștept este doar o opțiune de vot! Sunt momente incredibile, momente unice, pe care nu trebuie să le ratați!

Să aveți o zi frumoasă!

Cu sau fără votul meu, tot aia era…

Comenteaza