De ce mă duc să votez la referendum… Despre valorile democrației și cele ale creștinismului…

0
5.762 vizualizari
 

Azi e ziua de Referendum (sincer, nu știu de ce au pus 2 zile, că majoritatea merg azi și votează, ca de obicei), iar la 30 de ani de la schimbarea regimului comunist, unii sunt în dilemă: să meargă sau să nu meargă la vot?! Că am ajuns într-o astfel de dilemă, după nu prea mulți ani de democrație, e trist… E al naibii de trist! Înseamnă că nu am înțeles nimic din valorile de bază ale democrației!

E clar că a existat o campanie de boicot! E la fel de clar că unii au fost păcăliți de această campanie (spun ”păcăliți”, pentru că în esența sa, campania boicotării s-a bazat mai mult pe minciună și manipulare, nu pe argumente solide), însă în fața informațiilor contradictorii care ți se vehiculează în fața ochilor, întrebarea rămâne: mă duc sau nu mă duc la referendum?!

De ce mă duc?!

Democrația se construiește greu. Îți trebuie zeci de ani de ”uzură”, pentru ca apoi să începi să funcționezi democratic, ca societate. Principiul de bază al democrației este votul. Tocmai de aceea, a trata referendumul dintr-o perspectivă de ”boicot” este cea mai mare greșeală posibilă într-o democrație! Iar eu nu pot să fac asta!

Unii mi-au spus că e un vot ”pro Dragnea” sau ”pro PSD”! Sincer, mi-e milă de prostia lor, pentru că îmi dau seama că fac parte din categoria celor care nu pot judeca singuri, care sunt ”păcăliții de serviciu”, indiferent de alegeri sau de moment. Lor le spun doar atât: Iohannis votează, președintele PNL (Ludovic Orban) votează… așa că teoria cu pro-PSD chiar e numai pentru proști!

Am spus-o foarte clar și înainte de referendum: votul nu are nimic politic în el! Nu votăm niciun partid și niciun om! Nici PSD și nici Dragnea nu vor avea niciun merit dacă lumea iese și votează! Pentru că întrebarea este despre cu totul altceva, respectiv înlocuirea noțiunii de ”soți” cu cea de ”bărbat și femeie” în Constituția României (cei care spun că ”nu știu ce votează” sau că ”se poate vota orice” fac parte tot din categoria prostiților; judecătorul Cristi Danileț – care este poziționat în tabăra ”anti” a explicat și el foarte clar acest lucru!).

În plus, acest referendum are la bază o inițiativă cetățenească (cea mai mare din istoria democratică a României!), semnată de 3 milioane de cetățeni cu drept de vot (referendumul este o formă a democrației directe, mult mai importantă decât democrația reprezentativă, care implică să-ți delegi votul cuiva – parlamentarilor), care au solicitat (pe vremea când nu era actualul Guvern) organizarea unui referendum pentru clarificarea acelui termen din Constituția României! Cum să mă opun unei inițiative cetățenești?! Chiar așa dobitoci am ajuns?! Păi, asta e esența democrației! Vrem dictatură?! Că asta văd că recomandă unii, care vorbesc de ”cheltuit banii”: vor suprimarea alegerilor și decretarea unui partid unic (cu ”economiile” de rigoare)! Știu, democrația poate ”costa”, dar alternativa ar fi mult mai proastă!

Ce votez?!

După ce am explicat clar și simplu (sper) de ce mă voi duce să votez la referendum, întrebarea următoare e: ce votez?!

Clar nu votez pentru un partid, oricare ar fi el! Și nici nu se votează așa ceva! Cum spuneam mai sus, vor fi mulți care vor merge la acest vot, din convingeri personale, fără să aibă vreo legătură cu vreun partid politic, inclusiv PSD!

Votul este pentru definirea unor valori! Este un fel de test personal, să vedem dacă mai suntem creștini sau nu (valorile creștine nu sunt, în mod foarte clar, pentru acceptarea unor lucruri anormale, cum ar fi căsătoria între doi bărbați)… Evident, fiecare poate vota conform conștiinței lui, spunând DA în cazul în care vrea ca termenul din Constituție să se refere exclusiv la o ”femeie și un bărbat” sau cu NU, dacă consideră că ar trebui să acceptăm (mai devreme sau mai târziu) căsătoriile homosexuale. Există ambele opțiuni!

Cei care cred că nu se prezintă la vot și astfel ”scapă” de luarea unei decizii, se păcălesc singuri: a nu participa la vot înseamnă că ești în tabăra celor care nu doresc definirea clară a căsătoriei între un bărbat și o femeie, cu toate consecințele ce decurg de aici, inclusiv faptul că renunți la valorile creștinătății! Am spus-o pentru a fi foarte clar, nu pentru că nu ar avea acest drept! Alegerile sunt și au fost întotdeauna ale noastre! Fie și din motivul că Dumnezeu ne-a dat această opțiune, tocmai pentru a ne ”testa”

Valorile mele mă îndeamnă să votez DA la acest referendum! Pentru cei care au impresia că sunt un ”creștin practicant” sau unul care ”merge la biserică”, vă spun că nu este deloc așa! Recunosc asta! Nu votez cu DA pentru că mă îndeamnă vreun preot, ci pentru că nu mă pot poziționa în tabăra anti-Dumnezeu! Așa sunt eu…

Cei care vă spuneau că ”iubirea nu se votează”, tocmai îl hulesc pe fostul fotbalist Mihai Neșu, care a fost să voteze pentru valorile familiei tradiționale în scaunul cu rotile! Așa de ”iubitori” sunt ei, că nu acceptă nimic altceva! Asta este ”iubirea”?! Vă păcăliți singuri! Pentru că nu poate exista iubire fără Dumnezeu! Dumnezeu este iubire! Să țineți minte asta!

Iubiți-l pe Dumnezeu, în primul rând, iar el vă va arăta calea, întotdeauna!

Comenteaza