Compania de Apă Arieș – exemplu de bune practici în achiziția serviciilor de publicitate

0
4.593 vizualizari
 

Compania de Apă Arieș SA poate fi un exemplu de bune practici în domeniul achiziției publice a serviciilor de publicitate, după ce caietul de sarcini elaborat în acest an conține reglementări prin care corectitudinea alocărilor financiare, pe organe de media sau zone media, ajunge aproape la perfecțiune. De ce spun asta?!

În primul rând, pentru că se face o achiziție publică transparentă, în baza performanțelor de audiență, așa cum e normal. Practic, nici un jucător din mass media locală nu este exclus, însă orice solicitant nu poate primi un contract decât la nivelul audienței pe care o are, în raport cu ceilalți.

Un alt element care este de apreciat, prin prisma aprecierii corecte a importanței și a publicului fiecărei zone media în parte, este cel al bugetării pe diferite segmente, în care onlineul este cotat cu o zonă de audiență superioară zonei print (de exemplu).

De asemenea, cel puțin pentru zona de online se introduc niște criterii pe care trebuie să le respecte toți solicitanții, respectiv transmiterea unor informații privind audiența (asta făcând mai dificilă orice tentativă de fraudare, în condițiile în care ”jucătorii” pot fi cu ochii unii pe alții).

În fine, ajungând în zona online, aici lucrurile vor fi cel mai clar și cel mai corect departajate, formula de calcul ținând cont de audiența întregistrată de fiecare site de știri, raportat la audiența celorlalți și la audiența totală (audiența strictă din municipiile Turda și Câmpia Turzii!). Practic, e formula perfectă, în condițiile date!

Aș vrea să cred că acest exemplu poate fi urmat și de alții…

Toate documentele sunt publice și pot fi studiate AICI.

Comenteaza