Ce-o fi „interesul patrimonial”, bată-l vina!

0
6.338 vizualizari
banner caribic 012019

cl-turda-achizitii

La ultima şedinţă de Consiliu Local, jurnaliştii au asistat din nou la o situaţie ciudată: grupul consilierilor USL-PPDD au propus două proiecte de hotărâre pe ordinea de zi, dar care apoi nu au putut fi susţinute cu suficiente voturi pentru a intra efectiv pe ordinea de zi, respectiv în discuţia Consiliului Local.

Asta din cauza faptului că doi aleşi locali, viceprimarul Lucian Nemeş (PPDD) şi consilierul local Radu Panait (PNL), s-au abţinut de la vot. Asta pentru că era vorba de proiecte de hotărâri care implicau societatea care administrează Salina Turda. Tatăl lui Lucian Nemeş este director la Turda Salina Durgău SA, iar Radu Panait este angajat al societăţii, în funcţia de şef serviciu Administrativ.

Abţinerea lor de la vot are la bază un articol din Legea administraţiei publice locale (L215/2001, cu modificări), art. 47 alin. 1, care stipulează:

Nu poate lua parte la deliberare şi la adoptarea hotărârilor consilierul care, fie personal, fie prin soţ, soţie, afini sau rude până la gradul al patrulea inclusiv, are un interes patrimonial în problema supusă dezbaterilor consiliului local

Însă, ce interes patrimonial există într-un proiect de hotărâre de genul: „revocarea HCL al municipiului Turda, referitoare la accesul gratuit în salina Turda în scopul tratării afecţiunilor respiratorii”. Sau de genul: „mandatarea reprezentanţilor Consiliului Local Turda în Comisia de recepţie a obiectivului investiţional Amenajarea complexului balnear Potaissa Turda”.

Unde-i… interesul patrimonial?! Adică, un eventual interes care ar putea aduce nişte câştiguri material-financiare…

Sincer, eu n-am înţeles de unde abţinerea asta de la vot… Dincolo de orice altă chestiune…

Comenteaza