Ce doctor! Respectele mele Ştefan Florian!

14
15.987 vizualizari
 

stefan-florianMaică-mea a fost operată recent la creierul mic. Nu am comentat nimic şi am vrut să evit acest subiect, până când nu am o garanţie că totul e OK. Acum, pot spune că a fost un miracol. Miracolul că în cele din urmă am dat de medicul Ştefan Florian, de la Neurochirurgie din Cluj.

Maică-mea suferea de foarte multă vreme de o boală cruntă: nevralgie trigeminală. Specialiştii susţin că e cea mai cruntă durere pe care un om o poate percepe în organism. De vreo 30 de ani, maică-mea a avut problemele astea. A fost operată de vreo 3 ori, la falca dreaptă. De fiecare dată, durerea a revenit. A încercat tratamente naturiste şi indicaţiile unor medici homeopaţi. Degeaba! La 69 de ani, mi-am dorit ca mama mea să termine odată cu durerea asta. Să aibă o bătrâneţe mai liniştită. Aşa cum merită. Şi m-am rugat…

La un moment dat, am ajuns la medicul Florian, la Clinica de Neurochirurgie din Cluj. A spus că înainte de a se pronunţa, trebuie făcut un RMN la cap. Iniţial, maică-mea s-a speriat, că o va opera. Dar sărăcuţa nici nu mai rezista cu durerea (nici nu vă imaginaţi cum e!). Aşa că în cele din urmă a cedat. A făcut RMN-ul şi am fost la medic. Nu ştiu dacă i-au trebuit 3 minute de studiu a datelor ca să-mi comunice problema… La creierul mic, maică-mea avea un nerv care atingea o arteră. Medicul Ştefan Florian a susţinut că aceasta este cauza şi că după o operaţie, care să separe nervul de arteră, introducând nu-ştiu-ce între ele, sunt şanse să-şi revină.

A făcut operaţia şi… maică-mea n-a mai simţit durerea! Sărăcuţa… Primul ei gest, când şi-a revenit, a fost să spună să i se pună mâna pe obrazul drept, lucru care era imposibil înainte. Şi nu mai simte durerea. I s-a făcut şi un test de funcţionare a creierului în urma operaţiei (a fost, totuşi, o operaţie în cutia craniană!), iar rezultatele au fost OK. Acum mai aşteaptă câteva zile, să i se scoată aţele, apoi vine acasă…

Nu poate exista bucurie mai mare pentru mine!

14 COMENTARII

 1. E bine ca, din cand in cand sa avem cate o tema de discutie despre oameni capabili din tara, ca sa nu ajungem sa credem ca suntem doar o tara de oameni incompetenti, hoti sau fara caracter. Multumim, Domnule Doctor! Mai departe, as sugera sa avem subiecte de acest gen si din orasul nostru, si as propune sa enumeram, cel putin, lucrarile pe care le desfasoara conducerea orasului in acest moment, de exemplu refacerea trotuarelor pe strada Lotus, sau izolarea termica a scolii Horia Closca si Crisan, etc.Macar atat putem face!

 2. Ai perfectă dreptate! Din păcate pentru noi, şi mă refer la modul general, am ajuns atât de obsedaţi şi de impregnaţi de politica asta absurdă, care musai trebuie să împartă ţara în două, în opinia unora, încât atunci când s-a scris un articol despre mega-lucrările care se execută acum în zona Oprişani (şi care schimbă radical imaginea!), rapid am fost etichetaţi „pupincurişti”, că ţinem cu puterea că… n-are rost să mai continui.
  Din punctul meu de vedere, presa trebuie să-şi asume şi un rol constructiv. Ne plângem că oamenii valoroşi nu ies în faţă, să-şi spună opinia, dar nu ne întrebăm dacă noi vrem să-i găsim!
  Fără să fiu lipsit de modestie, vreau să-ţi reamintesc că acum câţiva ani, am gândit un astfel de proiect, la nivel local, pornind tocmai de la ideea găsirii şi recompensării valorilor locale.
  La vremea respectivă, eram la Ziarul 21. Principiul era simplu: pentru că noi nu aveam cum să cunoaştem toţi oamenii valoroşi, am făcut apel la cetăţeni-cititori. Adică, fiecare putea să facă propuneri (în prima fază) în diverse domenii (multe). Ulterior, începea selecţia, tot cu ajutorul cititorilor şi a taloanelor trimise de aceştia. Se ajungea la o finală şi apoi la o gală de premiere a valorilor. Din nefericire, în destul de scurt timp sistemul s-a pervertit. În sensul că unii au ajuns să cumpere ziare cu braţul, pentru a câştiga competiţia la anumite categorii. Cei de la Ziarul 21 nu au făcut schimbări, după ce am plecat eu de acolo, şi au permnis pervertirea unei idei frumoase, iniţial.
  La Ziarul Obiectiv, în schimb, am încercat să perfecţionez sistemul. Astfel, am ajuns la un sistem de genul: voturi taloane + voturi internet + CV (realizări) + nota redacţiei. Făcusem o formulă pentru acest calcul. Eram în 2008, an de alegeri locale. Şi nu a fost uşor! Însă, în momentul în care rezultatele noastre s-au confirmat întocmai la testul alegerilor, personal am avut o satisfacţie şi mai mare. Îţi reamintesc, de exemplu, că la oameni politici clasamentul a fost următorul: 1. Tudor Ştefănie, 2. Virgil Pop, 3. Ucu Faur. Adică, exact clasamentul de la alegerile locale pentru funcţia de primar.
  Ah, şi să nu uit: după plecarea de la Ziarul 21 am îmbogăţit lista domeniilor. Am inclus ONG-urile, tinerii până la 18 ani, tinerii 18-30 ani (sau 25, că nu mai ţin minte exact), femei de succes etc. Pentru că am gândit că remarcând valorile, am putea progresa. Şi au fost gale frumoase, selecte. La ultima dintre ele, am avut un trio de muzică clasică formidabil (acum, interpreta este soprană la… Viena!).
  Din păcate, astfel de gale nu au mai fost organizate. Principalul motiv e cel financiar (închipuieţi că era vorba de o organizare pentru circa 200 de persoane!). Apoi, probabil, şi cel organizatoric (multă muncă).
  Dar, ca să fiu sincer, îmi pare rău de faptul că această idee nu s-a perpetuat. Am descoperit, de-a lungul timpului, la diverse categorii, că sunt oameni extraordinari de care nu ştim. Şi e păcat.
  Mi-aş dori să vină un moment în care să readucem în prim-plan astfel de iniţiative. Mai am idei… 🙂

 3. Este foarte bine si frumos faptul ca ai incercat si reusit sa organizezi evenimente de elogiere a valorilor locale. Ideea mea era mai simpla si necesita un efort minim: de cate ori se lucreaza la un edificiu, la o lucrare cat de cat de interes public, sa apara un articol pe Turdanews, astfel incat oamenii din micro sa stie ce se intampla in centru sau in Poiana, de exemplu; am colegi care nu au fost niciodata la Solaris, am prieteni in strainatate care habar nu au cum arata azi parcul Teilor.Este pacat, pentru ca cineva s-a straduit sa faca ceva pentru toti turdenii, nu doar pentru a castiga alegeri.Nu este un repros la adresa sitului, este doar o incercare de cautare a echilibrului in societate, prin care sa aratam lumii ca in Turda sunt si oameni care pun lucrurile in miscare intr-o directie pozitiva, europeana.

 4. Ai perfectă dreptate, chiar dacă ar veni ca un reproş la adresa TurdaNews. Mă voi strădui să îndrept anumite lucruri.
  Oricum, s-a mai scris de unele apecte, n-am fost chiar aşa „răutăcioşi”… 🙂

 5. domnule florian,a mai murit o persoana ,care ati avut vorba vine (grije) de pacienta ta.o sa te vezi pe lumea cealalta cu ia ,nu faci nimic cum trebuie.dc??? nu te ocupi de pacienti? esti mai mult numai plecat din tara si bani te omoara! ai grije ca dumnezeu te va judeca ptr asta 35 de ani a avut fata asta! pacat pacat.

 6. Vreau sa iti spun ca nu e adevar ceea ce spui tu. Si iti spun de ce am lucrat cu Profesorul Florian, dar, dar stim uneori pacientii care merg la clinica uneori ajumg prea tarziu cu boala lor nu uita Profesorul Florian nu e nici Dumnezeu ci e un om si ori cat s’r stradui ca medic tot Dumnezeu are ultimul cuvant, si eu sunt tot neurochirug in germania imi fac rezidentiatul

 7. Doctorul Florian a operat-o si pe mama in urma cu vreo 15 ani. Trebuie sa zic ca omul a facut adevarate minuni mai ales ca nu aveau aproape nici un fel se scule moderne. Ba chiar aveau scule facute de ei si cu alea operau si faceau bine oamenii. Dupa o operatie de 5 ore a iesit cu mainile tremurande din sala de operatie iar mama este bine in ziua de azi. Dumnezeu sa-i dea sanatate !

 8. Eu am fost operata de domnul doctor Florian, si sunt bine, nu am ramas cu sechele, m-a salvat si ii multumesc din suflet.
  Am umblat la multi doctori care au multi pacienti cu sechele dupa operatii pe creier. Toate care am fost in salon operate de dansul am fost bine. Au fost si persoane care fusesera operate de alti chirurgi si au venit la dansul sa le ,,repare,, ca sa zic asa dupa ce stricasera altii.
  Oricum eu ii multumesc si il recomand!

 9. Dar cu pacientii aflati in pragul mortii cum credeti ca se comporta distinsul domn profesor? Credeti ca le asigura o trecere DEMNA, caci doar asta mai ramane…Ei bine, va asigur ca pacientii muribunzi sunt…material didactic in clinica profesorului Florian.Nici un respect fata de fiinta umana care nu se mai poate apara, care urmeaza sa paraseasca aceasta lume! Se angajaza la cazuri ” inoperabile”, de dragul de-a experimenta. Asa a ajuns mare chirurg: experimentand pe bolnavii care s-ar putea stinge linistiti in mijlocul familiilor lor, daca le-ar respecta demnitatea, daca prof Florian n-ar da familiilor disperate sperante inutile.

 10. Eu îmi mențin părerea… Nu este Dumnezeu să salveze toate cazurile… Însă, este un medic foarte bun, fără niciun dubiu! De altfel, profesional vorbind, am înțeles că este în Top 5 mondial! Ceea ce este extraordinar!

 11. Dar eu nu v-am contrazis deloc. Profesorul Stefan Florian este un medic foarte bun, exceptional, chiar. Si e-adevarat ca numai Dumnezeu ii poate salva pe toti. Eu am abordat un lucru simplu, firesc, elementar: RESPECTEREA DEMNITATIi UMANE PANA IN ULTIMA CLIPA A VIETII PACIENTULUI .Atunci cand nu se mai poate face nimic, le datoram inca respectul celor care mor. Vorbesc in cunostinta de cauza: eu mi-am ingropat pe cineva drag operat acolo.

 12. Aveți dreptate! Sunt mândră ca avem în România un astfel de doctor.
  Mi-a operat și mie fetita de 11 ani (recent).Am cerut păreri în Italia înainte de intervenție, de la medici specialiști și au spus ca trebuie mâini de aur pt operația ce urma sa facă fetita.
  Când am spus numele doctorului Florian ,au răspuns ca suntem pe mâini foarte bune,și asa a fost! Tot respectul pentru el și echipa lui! Eu îl consider un înger trimis de Dumnezeu! 😇❤

Comenteaza