Când ești prost, cea mai bună strategie este să NU IEȘI ÎN EVIDENȚĂ! Dar Ovidiu Bucur insistă! :))

1
14.793 vizualizari
 

Un vechi proverb din popor face referire la faptul că prostul face ce face și musai trebuie să iasă în evidență cu prostia lui. Dacă ești prost și nu ieși în evidență, mai ai o șansă ca unii să greșească în privința ta și să-și închipuie că poți fi inteligent. Când ești prost și ieși în evidență, demonstrând asta fără niciun dubiu, atunci… asta e!

Cel care-și spune jurnalist, Ovidiu Bucur pe numele lui, se află într-un astfel de caz!

El face o analiză (deși numai analiză nu e) asupra eficienței cheltuielilor cu publicitatea ale societății Salina Turda. Pe scurt, ideea ar fi următoarea: Salina cheltuie X LEI pentru publicitate, deși publicitatea respectivă nu ar aduce vizitatorii scontați (nu intru în detalii cu întrebări de genul: de unde știe etc). Și critică ”ineficiența”.

Ba chiar dă și un exemplu concret de eficiență: ”Profitshare.ro, unul dintre cele mai mari servicii de profil, plătește 0,03 euro pentru fiecare persoană care vede o machetă de publicitate, 0,03 euro reprezintă 13 BANI, nicidecum 1,51 LEI, cum se presupune că a plătit Salina Turda în 2017”.

De ce este habarnist Ovidiu Bucur, în aprecierile sale?

Păi, în primul rând, pentru că pe plan local Salina Turda nu promovează doar atragerile de turiști, ci are interese și în ceea ce privește promovarea programului și a serviciilor de la Bazinul de Înot, de la Restaurantul/Hotel Potaissa sau de la Spa. Ca să nu mai vorbesc de evenimentele organizate în Salina Turda.

În al doilea rând, îi facem noi calculul matematic domnului Ovidiu Bucur, care probabil nu era interesat de școală, atunci când trebuia să frecventeze cursurile clasei a II-a: 0,03 euro pentru ”o persoană care vede o machetă”, la 100.000 de cititori unici pe lună (câți are TurdaNews), înseamnă:

0,03 x 100.000 = 3.000 de euro! (Dacă Ovidiu Bucur cunoaște alte formule matematice, îl poftesc să le explice și elevilor de clasa a II-a, care pot face un calcul atât de simplu, dar pentru care Ovidiu Bucur nu are capacitatea necesară!)

Cu alte cuvinte, luând cazul TurdaNews, Salina Turda trebuia să plătească pentru publicitate, conform datelor lui Ovidiu Bucur (0,03 euro/persoană), circa 3.000 de euro/lună. De vreo 10 ori mai mult decât plătește în prezent! Și… care-i soluția mai eficientă?! Cea prezentată de Ovidiu Bucur sau cea aplicată de Salina Turda, care e de 10 ori mai ieftină?!

În al treilea rând, deși am demonstrat până acum că e suficient de habarnist, am să mai adaug un lucru, care arată nivelul său mediocru în ceea ce privește cunoștințele de publicitate (dar, e drept: sunt mulți fraieri care încă își mai fac reclamă ineficientă la el, la costuri mai mari de cât ar fi în cazul TurdaNews! Apropo: la ăia de ce nu le explică cât de ineficienți sunt?! Las că dau eu lista antreprenorilor fraieri!):

  • Profitshare.ro nu plătește NIMIC pentru vizualizare! Profitshare.ro este o platformă de marketing afiliat (inițiată de o societate care are legătură cu EMag), al cărui principiu de funcționare este cu totul altul! Societatea comercială se înregistrează pe platformă (contra unui cost), iar afiliații platformei pot face reclamă targetată unor societăți din portofoliul Profitshare.ro sau o pot face ”la liber” (un cod care este inserat în zona publicitară și unde apar, aleatoriu, reclamele societăților înregistrate pe platforma de marketing afiliat). Profitshare nu plătește NIMIC pentru vizualizare! Afiliatul la această platformă, care promovează produsele/serviciile advertiserilor, primește un comision DIN VÂNZĂRILE generate de pe siteul său (comision care variază de la advertiser la advertiser sau de la domeniu la domeniu, aproximativ între 1-20% din vânzare)! Deci, advertiserul plătește, dacă de pe siteul tău s-a generat o vânzare! Din acest motiv, în acest moment, Salina Turda nici măcar nu ar putea să intre în acest sistem, pentru că nu are platformă online de achiziții a biletelor (sau a altor servicii oferite). Despre cum funcționează profitshare.ro puteți citi aici (evident, poate afla și Ovidiu Bucur): https://profitshare.ro.

După ce am demonstrat cât de habarnist este (și a vrut să iasă în evidență cu asta, că ”prostul nu-i prost destul, dacă nu e și fudul!”), mai trebuie să remarc un lucru:

Salina Turda și-a redus bugetul de publicitate, în ultimii ani, iar numărul de turiști…. a crescut! Este un caz de eficiență sau de ineficiență?!

Când erau alții care-i dădeau o sumă lunară egală cu cea primită de TurdaNews (fără nicio justificare), pe principiul șantajist ”dă la gura mea ceva, ca să nu scriu de dumneata”, atunci era OK?! Era eficiență, cu bugete de publicitate de 4 ori mai mari?! Dar Domeniul Public Câmpia Turzii e eficientă, că plătește de 10 ori mai mult pentru reclama de pe siteul obscur al lui Ovidiu Bucur, de al cărui design se distrează și un copil de clasa a IX-a, cu minime cunoștințe?! Dacă e 0,03 euro/persoană, de ce Domeniul Public Câmpia Turzii plătește mai mult de atât?! Jaf din banul public?! Grup infracțional organizat pentru jefuirea societății? Sau… ce-o fi, cum încadrăm?!

Jurnalismul de șantaj practicat de cei care funcționează pe principiul ”siteul cu 1 om” se apropie de sfârșit! Jurnalismul profesionist va triumfa, în detrimentul pseudo-jurnalismului practicat de ”siteul cu 1 om”. Ovidiu Bucur, îți doresc să ai capacitatea să ajungi și tu jurnalist, după atâția ani de încercări și să-l rogi pe un copil de clasa a II-a să-ți explice cum e cu înmulțirea lui 0,03, că văd că ai carențe mari! :))

Aștept comentarii…

1 COMENTARIU

Comenteaza