A fi BUN, e o greşeală?!

1
2.976 vizualizari
 

Am urmărit câteva dezbateri tv, în care subiectul principal era Honorius Prigoană, proaspăt candidat pentru Camera Deputaţilor, la alegerile parţiale pentru Camera Deputaţilor. Alegeri datorate faptului că deputatul PNL Bogdan Olteanu şi-a dat demisia din Parlament, fiind numit la Banca Naţională.De multe ori, discuţiile au înclinat şi pe panta „nepotismului”. Adică, Honorius este fiul omului de afaceri Silviu Prigoană şi din acest motiv este… candidat! Sincer, cei care merg pe logica asta trebuie să fie foarte slăbuţi…

Păi, Honorius e un tip dezgheţat bine la minte (l-am urmărit de mai multe ori), pentru cei 23 de ani pe care îi are. E în stare să conducă afaceri de milioane de euro. Vorbeşte plăcut, are idei, are prestanţă… Şi? Cu ce e el vinovat că e fiul lui Silviu Prigoană? Trebuie acesta să fie un defect? Trebuie să fie handicapat? Trebuie să stea cuminte în banca lui?

Să nu-mi spuneţi că în organizaţiile de partid nu se fac şi aranjamente. Să nu-mi spuneţi că totul e „corect şi cinstit”, că n-o să vă cred! Şi acolo e ca în societate. Nu toate lucrurile sunt corecte şi câştigă cel care se adaptează. Peste tot se face lobby. Fie din calitatea de fiu al cuiva, fie din calitatea de prieten sau de protejat. Şi atunci? E vreo diferenţă? Nu cred.

Pe de altă parte, spre deosebire de unii numiţi în funcţii pe criterii politice, că n-au nici o treabă cu performanţa, Honorius nu a fost numit într-o funcţie, ci a fost aruncat într-o bătălie dură, în care are de înfruntat o alianţă PNL-PSD, într-un sector în care primarul e PNL (se ştie că şi acest lucru contează). Şi sper să câştige… Nu de alta, dar am văzut că are câteva iniţiative extrem de interesante, care mă interesează:

1. Vrea să modifice legea uninominalului. Mi se pare corect, pentru că şi eu am criticat sistemul. Putem spune orice, dar nu putem spune că un parlamentar ales de 12% dintre alegători (sau chiar mai puţin) poate fi considerat REPREZENTATIV pentru colegiul care l-a trimis în Parlament. Cu un alt sistem, poate am fi văzut în Parlament chiar oameni de-ai „locului”, aşa cum mi-aş fi dorit.

2. Plata TVA-ului la încasarea facturii, nu la emiterea facturii (mulţi oameni de afaceri înţeleg că e o diferenţă uriaşă, mai ales acum în perioada de criză). În condiţiile actuale (plăţi la 3-4 luni, uneori), măsura cu plata TVA-ului la emiterea facturii poate fi ca un laţ în jurul gâtului antreprenorilor. Şi nu e normal, pentru că societatea nu are cum să se dezvolte, nu are cum să învingă criza, decât prin revigorarea sectorului IMM. Până acum n-au fost măsuri viabile, ăsta e adevărul.

1 COMENTARIU

  1. Citez:”Am urmărit câteva dezbateri tv, în care subiectul principal era Horoius Prigoană”.
    Trebuie sa-i dati un miel domnului HONORIUS pentru ca in limba romana nu exista nicaieri numele Horoius.
    Gelu Florea un adevarat profesionist.

Comenteaza