12 noiembrie 1961 – 12 noiembrie 2012… 51 de ani de la câştigarea Cupei României!

1
4.088 vizualizari
 

Azi se împlinesc 51 ani de când Sticla Arieşul Turda câştiga Cupa României la fotbal, după o finală cu mult mai titrata Rapid Bucureşti. Jocul s-a disputat pe stadionul Republicii din capitală, iar Rapid a deschis scorul prin Văcaru (’24). În a doua repriză, însă, Gheorghe Băluţiu a înscris de două ori, în minutele 50 (pen) şi 51, iar Cupa a venit la Turda!

Până în finală, echipa antrenată de Ştefan Wentzer a trecut de Corvinul Hunedoara (2-0) în șaisprezecimi, Penicilina Iași (7-1) în optimi, Știința Timișoara (2-1) în sferturi și UTA (3-0) în semifinale.

Fotbaliștii care au jucat în acea finală sub culorile Arieșului au fost: Vasile Suciu (portar), Eugen Pantea, Ioachim Zăhan (fundași), Alexandru Vădan, Eugen Luparu, Ioan Onacă (mijlocași), Vasile Mărgineanu, Vasile Pârvu, Dionisie Ursu, Gheorghe Băluțiu și Liviu Husar (înaintași).

Cinste lor! Merită amintirea noastră!

1 COMENTARIU

  1. Bravo turdenilor care au adus glorie orasului.
    Intrebare : oare la corpodean, Matei, Nemes si ceilalti care au adus pe seso sa fie finantata din banii turdenilor nu le este rusine, mai ales ca am inteles ca in conducerea celor de la FCM Turda este si Onaca Ioan, jucator turdean in acea memorabila finala.
    Dumnezeu sa-i ierte ca poate nu stiu ce au facut ??!!!

Comenteaza