Biroul Executiv al PC Cluj aduce precizări: Decizia de excludere a lui Gal Avram a fost luată în unanimitate!

foto_092015_pc-birou

Biroul Executiv al Partidului Conservator Cluj a transmis un comunicat de presă în care aduce unele clarificări în urma deciziei de excludere din partid a viceprimarului din Câmpia Turzii, Avram Gal.

Conservatorii explică faptul că nu se poate pune în discuție o eventuală nelegalitate a deciziei, atâta timp cât fuziunea dintre PC și PLR nu a fost finalizată din punct de vedere juridic, sub forma noului partid ALDE, iar până atunci orice decizii politice se iau pe vechea structură de conducere a PC.

”Conform procedurii statutare, Biroul Executiv Județean al Partidului Conservator propune excluderea unui membru cu functie in administratia publica locala, iar Biroul Executiv Central validează sau invalidează această propunere. În acest moment, Biroul Executiv Județean a luat o decizie în unanimitate (cu alte cuvinte, domnul Gal Avram nu a reușit să-i determine o anumită îndoială niciunui coleg din structura de conducere!), care urmează să fie dezbătută în cadrul Biroului Executiv Central, unde domnul Gal Avram își poate exprima poziția, dacă dorește. Până în acest moment, domnul Gal Avram a fost convocat de nenumărate ori pentru a da explicații în fața forului de conducere județean, însă a refuzat să dea curs invitațiilor.

Procedural vorbind, pentru că am observat că au fost unele interpretări privind faptul dacă decizia este sau nu statutară, precizăm că în acest moment nu este finalizată din punct de vedere juridic fuziunea în cadrul ALDE, iar din acest motiv deciziile de partid se iau pe structura Partidului Conservator”, au explicat conservatorii.

Biroul Executiv Județean al PC Cluj a adus clarificări și în ceea ce privește motivul principal pentru care s-a decis excluderea din partid al lui Avram Gal.

”Principala acuzație care i s-a adus domnului Gal Avram este implicarea în formarea PPU, partidul lui Voiculescu, dar și mutarea unor oameni din PC în PPU (în special rude și apropiați). Considerăm că domnia sa ar fi trebuit să dea dovadă de ”bărbăție” și să-și asume aceste acțiuni politice, prin care își desconsideră colegii care i-au acordat credit până în acest moment. Considerăm că i-am făcut un bine, în condițiile în care este periculos să navighezi în apele politicii cu fundul în două bărci”, se mai precizează în comunicatul de presă.

Referitor la remarca viceprimarului Avram Gal, care le-a transmis contestatarilor săi că ”le dă 3%” din electoratul lui, ca să ”facă pragul electoral”, luând în derâdere noua formațiune politică rezultată din fuziunea PC cu PLR, respectiv ALDE, conducerea județeană a conservatorilor a replicat că nu intră ”în polemici suburbane”, apreciind că ”clar avem viziuni și atitudini diferite”.

”Nu vom intra în polemici suburbane, în care să ne măsurăm ”bărbăția”, după cum sugerează domnul Gal Avram și nici nu avem nevoie să ne ”împrumute” 3% din electoratul domniei sale, pe care observăm că-l consideră un electorat de tip captiv, supus dorințelor sale, fără discernământ, în care relația cu cel ales este de tipul slugă-moșier (de voturi). Din acest punct de vedere, clar avem viziuni și atitudini diferite”, se mai spune în poziția Biroului Executiv Județean al PC Cluj.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole:

firma de top