nello construct

Bibliotecarele noastre au pictat pereții Secției de Pediatrie a Spitalului Municipal Turda! (FOTO)

Al patrulea proiect de pictură murală s-a încheiat azi prin pictarea pereților Secției de Pediatrie a Spitalului Municipal Turda, sub îndemnul „Fii schimbarea pe care vrei sa o vezi in lume”.


Astăzi, bibliotecarele Bibliotecii Municipale Turda au terminat de pictat pereţii Secţiei de pediatrie a Spitalului Municipal Turda, acestea fiind Dana Deac, Cristina Docze, Gabriela Oseacă, Nicoleta Cîrlea şi Gabriela Hornoi.

„Pentru mine e al patrulea proiect de pictură murală, primul fiind etajul 2 de la Pediatrie 2 din Cluj-Napoca prin 2016, cred. Între 12 Septembrie şi 3 Octombrie 2023 am reuşi să colorăm 96 de metri pătraţi pentru copilaşii internaţi la spitalul turdean.” – a declarat Dana Deac

Activitatea face parte din parteneriatul „Să colorăm Secția de pediatrie a Spitalului Municipal Turda”, încheiat între Biblioteca Municipală „Teodor Murășanu” Turda şi Clubul Rotaract Turda.

„Mulţumesc tinerilor de la Rotaract Turda şi Dl Dr Dobre Mihaiţă- medic specialist, Şeful secţiei de pediatrie, că au avut încredere în mine şi echipa de la bibliotecă! Rolul meu a fost de a concepe conţinutul picturii murale pe fiecare perete, de a stabili cromatica în fiecare desen, din culorile impuse de Rotaract, de a desena şi picta.” – a adăugat Dana Deac

Artă terapeutică pentru copiii spitalizați

Literatura de specialitate a indicat în ultimii ani că arta este terapeutică și benefică pentru copiii spitalizați.

Din ce în ce mai multe voci arată și susțin că cei mici aflați într-un context medical, spitalizare sau îngrijire, care participă la activități creative sau sunt înconjurați de imagini vesele, colorate, au șanse mai mari de a-și spori/crește sentimentul de speranță de vindecare, autonomie, competență și stimă de sine.

Parteneriatul are ca scop: realizarea unei picturi murale cu tematica „Junglă şi savană” pe pereții palierului Secției de Pediatrie a Spitalului Municipal Turda în stil boho cu motive florale si zoomorfe, tehnica acrilic pe lavabil și marker permanent, iar ca obiective revitalizarea spațiului interior destinat copiilor la Spitalul Municipal Turda prin intermediul artei murale, la costuri minime,conectare unor elemente grafice, cu o tematică și folosirea unei palete de culori stabilite, care să ajute la crearea unei atmosfere mai primitoare a Secției de Pediatrie a Spitalului Municipal Turda, îmbunătățirea stării psihice și de spirit a copiilor internați la Secția de Pediatrie, folosirea artei murale ca instrument de a crea legături și a îmbunătăți imaginea Spitalului Municipal Turda, cunoaşterea şi înţelegerea frumosului din natură, artă şi viaţa socială, socializare și educare pentru munca în echipă şi promovarea valorilor artistice turdene.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 49 de abonați.

salina turda

transilvania impact

ca aries turda

Ultimele articole: