m install
nello construct

Bibliotecare din Turda participă la un proiect realizat în colaborare cu Asociaţia Learn&Vision

floris

Biblioteca Judeţeanǎ “Octavian Goga” Cluj, instituţie de cultură aflată în subordinea Consiliului Judeţean Cluj, lansează proiectul Vreau să-mi citeşti!, alături de Biblioteca Municipală „Teodor Murăşanu” Turda, Biblioteca Municipală Dej, Biblioteca Comunală Sănduleşti şi Biblioteca Comunală “Ioan Ploscaru” Frata, având ca partener de instruire Asociaţia Learn&Vision.

Proiectul, în valoare de 5 000 de dolari, este finanţat de Fundaţia IREX şi se va desfăşura până în luna iunie 2013.

De la Turda participă bibliotecare ale secţiei pentru copii ale bibliotecii municiple.

Scopul proiectului Vreau să-mi citeşti! îl reprezintă creşterea atractivităţii lecturii prin dezvoltarea capacităţii de inter-relaţionare între părinţi, bunici şi copii. Proiectul îşi propune, în principal, susţinerea a 25 de ateliere în cele 5 biblioteci, cu un minim de 60 de participanţi de vârste diferite.

"În prezent, studiile indică faptul că părinţii sau bunicii sunt cei care trebuie să insufle copiilor, încă de timpuriu, pasiunea pentru carte şi lectură. Ei trebuie să prezinte cititul ca pe o activitate atractivă. Lectura, indiferent de suport, dezvoltă imaginaţia şi limbajul şi îl introduce pe cititor în universuri fantastice pregătindu-l pentru viaţă" transmit persoanele implicate în proiect.

Sursele de informare pentru conceperea activităţilor din proiect iau în considerare şi modele de bune practici privind literaţia pentru familie din Marea Britanie şi SUA. Prin acest proiect, 16 bibliotecari vor fi formaţi, pe durata a 16 ore de către un expert educaţional pentru a putea gestiona ulterior grupuri multigeneraţionale, pentru a utiliza tehnici speciale de lectură şi pentru a lucra cu noi tehnologii şi internet în comunităţile din care fac parte.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 54 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Ultimele articole: