Bărbatul prins sub versant în cariera de piatră a decedat!

barbat prins sub pietre

În această dimineață relatam despre faptul că un bărbat a fost prins sub un versant în cariera de piatră de la Morlaca în timp ce muncea pe utliajul din dotarea șantierului.

Colegii săi dar și pompierii s-au chinuit ore întregi să degajeze zona și să-l scoată de sub maldărul de pietre, din păcate când salvatorii au ajuns la el acesta nu mai era în viață.

A fost o intervenție foarte dificilă pentru pompierii clujeni, care a durat de azi dimineață până la ora 15:00.

Pompierii au intervenit mai bine de opt ore pentru a-l salva pe bărbatul aflat în cabina buldoexcavatorului peste care s-a prăbușit versantul, însă, din nefericire, acesta a fost găsit fără suflare.

Potrivit ISU Cluj, s-a lucrat cu 2 buldoexcavatoare pentru a se crea acces spre cabina utilajului surpins de pietre.

La locul accidentului a intervenit Detașamentul de Pompieri Huedin cu 2 autospeciale și un echipaj de prim ajutor, 1 ofițer și 10 subofițeri.

IPJ Cluj a transmis că s-a deschis un dosar penal.

”La data de 2 noiembrie a.c., în jurul orei 06.30, polițiștii din cadrul Secției 8 Poliție Rurală Huedin au fost sesizați cu privire la producerea unui accident de muncă la o carieră de piatră din localitatea Morlaca.

În fapt, un bărbat de 50 de ani, din comuna Poieni, angajat al carierei, în timp ce opera un utilaj hidraulic, excavând material din peretele vertical al carierei, a fost surprins de o alunecare de material din perete, utilajul fiind acoperit cu pietre și nisip.

La fața locului s-a intervenit în vederea eliberării personei aflate în cabina excavatorului, iar în urma activităților de salvare, a fost constatat decesul persoanei.

În cauză cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă, fapte prevăzute și pedepsite de Codul penal.”, a precizat IPJ Cluj.

Citește și:

Accident de muncă într-o carieră de piatră din Cluj: Un versant s-a prăbușit peste un bărbat! (Video)

Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole:

firma de top