Bani pentru refacerea obiectivelor distruse de ploile torențiale la Ceanu Mare și Tureni

culturi inundate

Guvernul a aprobat acordarea a 148,7 milioane de lei pentru 17 judeţe afectate de inundaţii şi alunecări de teren. Printre ele se numără şi Clujul, cu mai multe localităţi şi şcoli.

În zona noastră primesc bani comunele Ceanu Mare și Tureni pentru refacerea unor obiective grav afectate de fenomenele meteo extreme.

La Ceanu Mare se acordă fonduri pentru refacerea unor podețe și drumuri comunale, în Hodăi Boian, Strucut, Fânațe și Iacobeni, dar se primesc bani și pentru refacerea sediului primăriei Tureni.

În cazul comunei Ceanu Mare, zeci de drumuri comunale au fost distruse de ape, culturile oamenilor s-au transformat în adevărate „mlaștini” iar unele case și beciuri au fost inundate.

Citește și:

Vremea s-a dezlănțuit la Ceanu Mare! Zeci de drumuri distruse, terenuri colmatate, case și curți inundate! (Video)

Guvernul a aprobat, miercuri, acordarea a 148,7 milioane de lei pentru 17 judeţe afectate de inundaţii şi alunecări de teren, banii urmând să fie folosiţi pentru repararea a 1.085 de obiective din 243 de unităţi administrativ teritoriale, a declarat prim-ministrul Florin Cîţu.

Întrebat dacă Guvernul va aloca bani pentru şcolile afectate de inundaţiile recente, premierul a confirmat, precizând că aşteaptă o evaluare finală a pagubelor.

Comments are closed.

firma de top