Bani pentru exproprieri la Autostrada Transilvania

nello construct

Guvernul va plăti în acest an despăgubiri în sumă totală de 128,6 milioane lei pentru exproprieri de terenuri necesare la construcţia autostrăzii Braşov-Borş. Aceşti bani reprezintă sume aprobate, dar neachitate în 2007. Proiectul de construcţie a autostrăzii Transilvania, pe traseul Braşov-Borş, a început în 2004, în baza unui contract cu o valoare de 2,2 miliarde euro acordat companiei americane Bechtel.

Lucrările au fost întrerupte la jumătatea anului 2005, când autorităţile au început reanalizarea contractelor încheiate de guvernarea precedentă. Ca urmare a sistării lucrărilor, termenul de finalizare a autostrăzii, stabilit iniţial pentru 2012, a fost prelungit cu un an. Până la jumătatea lunii august, compania a finalizat o porţiune de cinci kilometri de autostradă dintr-un sector cu o lungime de 25 kilometri, care face legătura între Gilău şi Câmpia Turzii.

 

Cu toate acestea au apărut problemele! Autostrada Bechtel are deja nevoie de reparaţii de 100 de milioane de euro, din cauza unor lucrări executate greşit. În mai multe locuri de pe tronsonul 2 B, Gilău – Câmpia Turzii au apărut probleme legate de alunecarea terenului, erodarea taluzurilor şi nerespectarea reţetei pentru asfalt. În această situaţie pentru Autostrada Transilvania este nevoie de lucrări de reparaţii care conform Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale depăşesc suma de 100 de milioane de euro. În afara problemelor de la taluzuri, Bechtel nu a respectat nici reţeta pentru stratul de uzură, iar Bechtel ar urma să facă o decopertare a autostrăzii pe o lungime de 120 de metri.

OFERTĂ SPECIALĂ: Comandă de pe quickmobile.ro (telefoane mobile, tablete, accesorii și gadgeturi), iar la prețul special se mai adaugă o reducere de 3%, folosind Codul QUICK818. Codul se folosește în coșul de cumpărături înainte de finalizarea comenzii.
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 46 de abonați.

salina turda

transilvania impact

ca aries turda

Ultimele articole:

Ne urmăresc pe rețele sociale: