nello construct

Banca pentru Alimente Cluj sărbătorește Ziua Internațională de Conștientizare a Risipei Alimentare

Banca Pentru Alimente Cluj, organizația ce colectează surplusul de alimente de la agenți economici și le distribuie asociațiilor ce au în grijă persoane defavorizate, se pregătește să sărbătorească Ziua Internațională de Conștientizare a Risipei Alimentare! 

Miercuri, 27 Septembrie la Restaurantul din Vie al Cramei La Salina se va desfășura: 

Concurs de Gătit

Echipe conduse de chef-ul bucătar al Cramei La Salina – Dan Laurențiu Alexandru – își vor testa creativitatea în provocarea de a găti cu produse salvate de la risipă. Echipele vor fi formate din reprezentanți ai companiilor care donează alimente în surplus și ai asociaților care primesc și distribuie aceste produse celor în nevoie. Un spectacol culinar ce ne va arăta cum putem transforma risipa în bucate deosebite.

Quiz-ul Risipei Alimentare

Întrebări interactive și de impact ce vor educa publicul asupra importanței reducerii risipei alimentare dar nu numai.

Bune practici

Crearea unui mediu prietenos și deschis pentru ca participanții să poată schimba idei și să se conecteze cu pioni importanți și implicați în procesul de reducere a risipei alimentare din România. De asemenea, va fi acordat și un moment al “Roadelor Faptelor Bune” unde membrii ai organizațiilor non-profit ce distribuie aceste alimente donate la Banca Pentru Alimente Cluj vor discuta deschis despre experiența lor cu acest proces de reducere a risipei. 

Degustare de Vin pe acorduri de vioară

 O experiență relaxantă în care se vor degusta vinuri de la partenerii Crama La Salina, pe acorduri de vioară create de Horațiu Marian, aducând un strop de eleganță evenimentului.

Banca pentru Alimente își propune să inspire și să mobilizeze comunitatea în lupta împotriva risipei alimentare, iar acest eveniment va fi o ocazie perfectă pentru a face acest lucru.

Dacă doriți să participați la evenimentul organizat de aceștia și sunteți curioși cum se poate transforma pe loc risipa în resurse, Banca Pentru Alimente Cluj vă invită să participați trimițând un mesaj la adresa cluj@bancapentrualimente.ro cu subiectul “Participare eveniment 27 Septembrie”. 

Despre Banca pentru Alimente Cluj

Începând de la înființarea din 2018 , Banca pentru Alimente Cluj colectează surplusul de alimente de la agenți economici pentru distribuție gratuită către ONG-uri ce au în grijă persoane defavorizate, în risc de sărăcie și excluziune socială. În prezent acoperă 4 județe din zona de vest a țării: Cluj, Alba, Sibiu și Bistrița-Năsăud. Scopul asociației este atât reducerea risipei de hrană din lanțul valoric al hranei, cât și ameliorarea sărăciei în județele în care acționează.

De la constituire până în prezent, Banca pentru Alimente Cluj a salvat de la risipă 2.573 tone de hrană, pe care le-a distribuit la peste 51.048 de persoane aflate în nevoie, prin rețeaua de 202 organizații non-profit cu programe sociale.

Pentru mai multe informații despre Banca Pentru Alimente Cluj și activitatea acestora puteți accesa pagina lor de Facebook, Instagram, LinkedIn, TikTok, You Tube sau puteți accesa site-ul lor.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 49 de abonați.

salina turda

transilvania impact

ca aries turda

Comentarii recente

Ultimele articole: